Jag = en finsmakare

Det har varit en intensiv men mycket trevlig vecka. Ja, kanske inte inledningen med sjuka barn, men sen.

I onsdags firade vi av Marie-aldrig-mera-Bisonhäxa, som efter nästan 20 år bestämt sig för att lämna arbetsplatsen för lite ny luft under vingarna. Det var ett gäng tjejer från jobbet (+ Lotta som slutade för ett år sen) och vi träffades först för ett glas vin på La Roche. Sen gick vi på olivoljeprovningOil & Vinegar (där jag varit nyligen med LC) men det var trevligt denna gången också. Efteråt gick vi tillbaka till La Roche för en god tapasmiddag. Jag vågade mig på att cykla trots att det var nysnöat men det väckte faktiskt mersmak. Ska se om jag får till det någon dag i nästa vecka igen. 

Roligast med Maries avslut var hennes egen lilla avslutningssummering i fikasoffan på torsdagseftermiddagen - Maries Beijerliv i siffror. Mina favoriter: "Gift mig med 2 kollegor och skilt mig från 1" + "Ätit 900 fredagskakor".

För mig känns det inte så sorgligt att du slutar Marie, för jag ser så lite av dig på jobbet ändå - vi har mer kontakt via mejl och här på bloggen, och lyckas rentav träffas familjevis nån enstaka gång. Och i värsta fall får jag väl ta kontakt via senaste maken som jag ju ändå råkar på i korridorerna.

Igår var det LC, och då var det teprovningTehuset Shiva i Limhamn. Det är mamman till en av Katarinas klasskompisar som driver butiken så jag hade förmedlat kontakten. Det var en mycket seriös provning av totalt 6 icke-smaksatta teet - från vitt till rött via grönt och svart. Jag dricker rätt mycket te men sällan naturellt (utom oolong) så det var lite nytt för mig. Jag tyckte att Jessica var otroligt kunnig och trevlig att lyssna på, och jag störtgillar hennes lokal. Efteråt hade hon lagat fina pajer och gjort sallader som vi njöt av i henne ganska kalla extrarum (proppen hade just gått innan vi kom pga uppvärmning kombinerat med matlagning). Där hade vi också möte innan det var dags för shopping. Jag fick med mig den vackraste burken (ganska dyr). Men provningen inkl. maten kostade bara 150 kr, så det kompenserades snabbt i mitt huvud. Jag hade glatt betalat 300 för provning, mat och vin och då hade burken bara kostat 29 kr :-)

Terre d'Oc

Snygg, va? Det finns 7 burkar till i samma serie att investera i! Min senaste teburk köpte jag väl för typ 20 år sen så det är faktiskt dags med nya snygga!

Sen har jag unnat mig en skönhetsstund för att inleda helgen på rätt sätt - klippning + slingor + vaxat ögonbryn och överläpp. Det senaste tyckte jag först var lite pinsamt, men nu, efter andra gången, har jag redan fått distans! Det är hormonellt betingat och dyker ofta upp mellan 35 och 40. På mig syns det mest på sommaren när jag är brun och jag klär faktiskt inte i mustasch. Fåfängan, som ni märker, känner inga gränser, men jag känner mig mycket fräschare när det är gjort. Fint nog delar min frisör och hans hustru, skönhetskvinnan, lokal. De är dessutom föräldrar till en annan av Katarinas klasskompisar.

När jag kom hem efter att ha hämtat Malin hos min mor, hade Julia 3 killar från klassen här och de tränade på bugg, som är ett gympaprojekt... eller det var åtminstone förevändningen. Nu har det fyllts på med flera tjejer, ätits middag, hyrts film, så nu får väl Peter och jag häcka i köket. Kanske brygga en kopp te?


Kommentarer
Postat av: Victoria

Ja jag går och tänker på de där snygga burkarna och hur snyggt de skulle göra sig i mitt kök...får nog banne mig ta dit fler gånger och sluta vara så snål!Jag har precis vinkat av en mycket trevlig dejt (som t o m katten gillade) och ska nu avsluta med På spåret innan sängen kallar. Trevlig helg!

2010-01-23 @ 01:22:57
Postat av: Marie-aldrig-mer-Bisonhäxa

Klart vi kommer att ses - och i mycket trevligare sammanang än på jobbet. Det börjar med ögonbryn och överläpp...nästa gång blir det brasilianskt.

2010-01-23 @ 09:24:12
Postat av: Ingrid

Låter som ett lyckat möte och en butik jag gärna skulle besöka. Har hon också Kushmi te som är så populärt här i alla trendiga tebutiker?

Ja, du verkar verkligen ha blivit en finsmakare så fort du passerade det magiska XX-årsstrecket :-) .

2010-01-25 @ 13:12:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0