Internetkris

Vi har under ganska lång tid haft instabilt Internet - det går ner flera gånger om dagen, och man får starta om både routern och modemet och sen vänta 10 minuter innan man startar igen - riktig öken. I vår familj är det jag som är nätverksexperten - i de blindas rike är den enögde kung, typ. Jag är inte road av PC-underhåll men jag uppskattar verkligen när allt flyter.

I morse var det krångligare än vanligt och när jag startade om routern för tredje gången dog den helt - inga lampor lös och naturligtvis inget Internet. Så var uppdraget för dagen bestämt - fixa nytt och konfigurera.

Peter, jag och Malin åkte till Mobilia redan strax efter 10 och gick till Kjell & Company - de har faktiskt alltid varit kompetenta och hjälpsamma när jag handlat - idag var det en tjej på typ 20 bast som stod i kassan - lite för söt för att vara duktig, tänkte jag. Men ack så fel jag hade - jag sa som det var - att gamla routern dött, vad det var för modell och att jag har 3-4 PC:ar som vill ansluta trådlöst för att surfa - "jaha - då är detta vår mest prisvärda", sa tjejen, och halade fram en för 500 kr, "och den är mycket snabbare än er gamla" - sen kunde hon redogöra för varför den var bättre än de billigare hon hade och varför vi inte behövde de dyrare.

Efter en halvtimme var jag up and running och ja, det är snabbare! Och peppar, peppar, inga omstarter än!

Så nu känner jag mig rätt nöjd! Hoppas att det ska få bestå!

Kommentarer
Postat av: Fru C

Ja man är inte utan fördomar fast man gärna vill tro det. Elektroniken bara ska fungera!

2010-01-10 @ 08:54:03
Postat av: Victoria

Perfekt, jag har ju ett nätverk som ska igång här. Är du sugen? Jag har inte kommit så långt än utan tänker att jag nog ska få undan kartongerna innan jag förtjänar att kunna snabbsurfa eller titta på tv. Kom förbi och drick kaffe och titta på brasan när du vill!

2010-01-10 @ 11:35:23
Postat av: Ingrid

Ja, jag vet inte ens vad en router är. Jag är bortskämd med en man som är haj på datorer, men det medför ju precis som du skriver att jag inte lär mig någon själv. Jag har aldrig hört uttrycket om den "enögde kungen" förut, men det är ju JÄTTEBRA, så det ska jag använda hela tiden nu så det verkligen sätter sig. Super.

Vi har också problem med vår dator att den hänger sig och så får man starta om allt. Rikard säger att det är när vi har för många internetsidor uppe samtidigt. Jag ska nog fråga honom om det inte kan vara routern...

2010-01-11 @ 09:32:34
Postat av: Catharina

Visst är det skönt när man kan lösa saker och ting själv!När jag jobbade så var det jag och ett gäng konsulter och dom kunde bara knappa på sina tangentbord så allt annat fixade jag. Jag tyckte det var kul att fixa med kopieringsmaskinen när den stannade eller när faxen hängde upp sig (det märks att det är längesen jag jobbade!). En skön känsla när killarna kallade på mig och bad om hjälp och jag kunde fixa det!Datorn hemma fixar jag inte lika mycket med det tekniska. Vi har två väldigt datakunniga kompisar som vi ringer när det är nåt :o)Visst är det kul när ens fördommar spricker ;o) Jag är också ganska snabb på att bedöma vad personer kan och inte kan...

2010-01-11 @ 16:38:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0