Fågelspaning

Igår var Katarina hängig och fick bli hemma, men kan ju passa sig själv - idag är det Malin med ont i huvudet och feber och snuva. Jag har det rätt lugnt på jobbet så det är OK. I morgon behöver jag vara där åtminstone fm så då får vi dela. Peter sitter i möte hela dagen idag och har revisorerna i morgon så för honom passar det sämre.

Nåja, en intressant sak händer i alla fall när alla gått till jobb och skolor - svärmar av fåglar drar in och kalasar på nedfallna rönnbär och annat. Merparten är stora fåglar, typ koltrast, men brunspräckliga, och en del är små. Jag känner nog igen rödhaken och på håll hörde jag talgoxen. För några år sedan brukade vi se stora mängder sidensvansar - de är läckra! Kameran åkte fram förstås men det blev inga mästerfoton. Det syns absolut inte att det var hundratalsfåglar som flög från träd till träd och sen ner på marken tills de blev skrämda av bilar eller hundar.

Pickar på marken

I trädet

Man ser aldrig dessa fåglar annars men min svärfar, med stort småfågelintresse, säger att de kommer från skogen.

Här en lustig bild som jag fått av Pippi på fågeltema...

*fniss*

Dock nobbar fåglarna fågelbordet i stor utsräckning - de rör inte fröna alls (gamla?) och när jag lockar med kokosnötbitar eller ostkanter kommer fiskmåsar och skator - inte precis dem jag var ute efter. Idag har jag krossat några valnötter från svärföräldrarnas träd och lagt på marken under, för den händelse det är själva fågelbordet som de inte gillar.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Trist med alla sjuka barn. Hoppas att ni snart är igenom det.

Vad har hänt med fåglarna? Hur kan de nobba ert fina fågelbord...är det någon annan granne som curlar bättre för dem?

2010-01-20 @ 13:45:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0