Att lyssna på P1

Alltså, jag är en mycket trogen P1-lyssnare - byter kanal nästan bara när Annika Lantz eller sporten kommer - tycker totalt sett att det är mycket allmänbildande, och särskilt vetenskapsradion är oväntat fängslande. Kulturnytt är en favorit.

Men idag kände jag att seriösa P1 nästan blev för bra för mig - medan jag körde hem från jobbet, ca 16.30 (om ni vill kolla i tablån) var det ett inslag om missbruk av utropstecken. Tydligen är det vanligt att folk (läs ungdomar) använder flera utropstecken, främst i sms, för att förstärka sina känslor. Och ja, med visst språkintresse kan jag hålla med om att det är lite slarvigt, men P1:s intervjuer med univeristetslektorer och kommunikatörer med "rätt" attityd, samt med unga tjejer - skiljeteckensmissbrukare - var närmast löjeväckande!!!

Sedär - nu kände jag mig lite ung.

Lotta, dina kommentarer är precis lika välkomna en dag eller två efter inläggets publicering :-) men retsamt nog syns de inte än. Om de inte syns i morgon ska jag gå in och aktivt ompublicera dem.

Fredagskram från Karin

Kommentarer
Postat av: Catharina

Jag har för det mesta radion igång hela dagarna (utom precis efter lov då jag behöver tystnad några dagar). Jag lyssnar på P4 (tantvarning?!) för att få lokala nyheter och så gillar jag blandningen på musik där. Jag gillar också P4 extra på eftermiddagarna med Lotta Broomé då man pratar om aktualiteter och nyheter, och gillar inte fredagarna med Annika Lantz då jag tycker hon är lite hysterisk...Jag använder ibland mer än ett ! för att verkligen förstärka det jag menar... även om jag vet att det kanske inte är helt korrekt.När jag gick på Komvux för några år sedan så läste jag Svenska B och vi skrev massor av olika texter. Det är ju väldigt många år sedan jag slutade skolan och jag hade lagt mig till med en del oriktigheter i mitt skrivande t.ex. oxå, dax mm. Men det plockade jag bort då och det känns skönt!Åter till sorterandet av papper... tar det aldrig slut i mina högar?!?!Kram Catharina

2010-01-17 @ 15:30:17
Postat av: Ingrid

Jag lyssnar nästan aldrig på radio (speciellt inte här), för CD-böckerna lockar mer. Inte heller är jag så kanaltrogen utan hoppar runt ganska mycket.

När det gäller språk är jag en riktig språkpolis som tycker det är viktigt att vårda sitt skrivspråk. Däremot kan jag gärna skriva flera utropstecken, har inte ens tänkt på att det är ett problem eller en generationsfråga, utan bara ett sätt att förstärka det jag skriver... Känner mig också ung som inte ens förstått att detta är ett problem :) .

2010-01-18 @ 10:41:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0