Oväntade initiativ

Emellanåt tycker jag att Peter är ganska trögstartad, och säkert har jag själv bäddat för det genom att vara otålig och genomdriva saker i för högt tempo för hans smak. Jag har också ett mycket större behov av att planera i förväg, medan Peter kan vänta in i det sista - ofta går det fint men ibland är det faktiskt så att grejorna tagit slut, tiderna är fullbokade, affären hinner stänga etc. Kan hända är det också så att Peter inte alltid känner att hans initiativ uppskattas.

Nåväl, på sistone har Peter överraskat med åtminstone 3 olika saker:

Tagit ledigt 2 dagar på sportlovet. Vanligtvis är det jag som slår knut på mig för att maximera barnens sommarledighet eller sällskap på sportlovet. Tar Peter ledigt är det ofta för att jag har bett  honom om det och för att vi ska göra något särskilt hela familjen. En av dagarna ska Peter, Malin och Katarina åka med min svärfar till Vallåsen. Peter har redan bokat skidor till barnen på Internet.

Köpt hem ingredienser till fastlagsbullar. I parti och minut erbjuder nu Peter nygjorda fastlagsbullar; han mackar ihop mandelmassan med inkråm från bullar med en skvätt mjölk och har även laddat gräddsifonen med vispgrädde. Det enda som blev lite misslyckat var vaniljsocker (fanns inget florsocker hemma) på locket, för köpevetebullarna är alldeles blanka så det fastnar inte. Denna delikatess avser han att bjuda sina arbetskamrater på på fredag (då han fyller år på lördag).

Vilja skaffa gardiner. I vårt vadagsrum vill jag gärna ha gardiner (halvtransparanta) för de stora fönstren för jag tycker att rummet blir mycket mysigare så, medan Peter alltid vill ha så mycket ljusinsläpp som möjligt. De senaste åren har vi gjort så att vi har haft röda semitransparanta till jul och oftast inga under resten av året. Det är en oändligt lång och skranglig kirschstång där vagnarna fastnar i skarvarna. Idag var vi på nya IKEA (premiär) och då ville Peter gå till gardinavdelningen för att visa vilka gardinuppsättningar han gillar (panelgardiner). Jag lovar att vi ska smida snarast; medan järnet fortfarande är varmt. Dock tyckte jag inte att de färdiga panelgardinerna var så snygga så de får jag jaga på annat håll (t ex Åhléns brukar ha fina!)

Jag är i alla fall glatt överraskad av alla dessa initiativ. Undrar om det bådar gott inför min stundande födelsedag?

Kommentarer
Postat av: Victoria

Ja, eller så hoppas han att det ska båda gott inför hans födelsedag på lördag? ;-)

2010-02-21 @ 20:23:24
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Fru C

Lars skulle aldrig spontant vara intresserad av att titta på gardiner. Då är det något skumt...eller så kräver det motprestationer (läs: bilköp).

2010-02-22 @ 22:09:35
Postat av: Ingrid

Det är väl fantastiskt att man kan överraska efter så många års relation! Jag tycker också att Peter plockar många pluspoäng på sina actions nämda ovan.

2010-02-22 @ 22:50:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0