Lite som julafton

Jag har som ni kanske vet en hel hög kusiner; sådär 15-20 st, men bara 3 som jag växt upp med och som känns riktigt nära - Tina, Nillan och Mimmi. Dessa tre ingår i en familj där man värdesätter traditioner och alla gillar matlagning. Någon gång kan jag känna mig en liten aning underlägsen som aldrig stoppat korv, stöpt egna ljus eller gjort sylta; för det mesta är jag nöjd med att kunna köpa saker i affärer istället. Och min moster brukar förse mig med hemstöpta ljus till adventslådan.

Och just till jul tycker jag att det är mysigt med hemgjort, och i år har jag varit särskilt dålig; nog för att det inte är för sent än för bättring!

Så gissa vad överraskad och lycklig jag blev när Mimmi skickade med Tina på Malmöbesök en fullmatad korg med hemgjorda läckerheter:Mandelmusslor, kolor, kransekager, engelska julkakor och citronstjärnor + 2 sorters glögg.

Min moster spädde på med hallonsylt (som jag kommer att gömma för familjen) och svart vinbärssaft:Tjusigast av allt - ett hemstöpt grenljus:

hemstöpt!

Jag blev såååå glad över alltihop! Barnen fick provsmaka allt de ville och allt fick högsta betyg, förstås! Det finns ändå massor kvar till jul.

Ljuset kommer att tändas vid ett särskilt tillfälle; frågan är bara när det infaller.

Mimmi skickade allt det här för att hon fått överta lite kläder som jag tröttnat på... och för att hon är en gullig, gullig kusin, förstås! Det följde också med ett kort med något om att temat för korgen var änglar och Mimmi anspelade på att jag skulle vara en sådan. *rodnar av smickret*


Kommentarer
Postat av: Katriina

Well,I am going to buy everything from the store for Christmas and - no bad feeling. Reckon, peace and good feeling (not a stress-overloaded mamma) is the most important. Hemgjorda is off course wonderful but not a must, I think.

2010-12-12 @ 17:05:08
Postat av: Ingrid

Lyckost dig!!! Men jag håller med dem, du är väl värd alltihop! Kul att ha vänner som uppmärksammar det fina du är och gör.

Vad duktiga de är! Ljuset är SÅ vackert och kakorna ser väldigt proffsiga ut!

2010-12-13 @ 14:52:58
Postat av: Johan

Hej Karin! Fina foton, jag blir nostalgisk nar jag ser sadant mysigt julfirande. Idag har vi fatt internet installerat hemmavid sa jag kommer nog att titta lite oftare i din blogg...skot om er, kramar fran Nico Alexandra och Johan.

2010-12-15 @ 01:44:15
Postat av: Anonym

Det är bara roligt att kunna göra dig glad! Och vi pysslar, pyntar och lagar julmat i den utsträckningen var och en tycker är lagom. För mig är det det roliga med julen. Och ännu roligare att kunna sprida lite julfrid.Kram från kusinen & vännen Mimmi :-)

2010-12-15 @ 13:58:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0