Kvalster

Igår testade Julia sig mot hösnuva som hon upplevt att hon har besvär av de senaste åren. Man kan inte testa när det finns pollen i luften utan det ska göras off season. De testar på lite andra saker samtidigt.

Hösnuva nej; kvalster ja.

Det kom lite oväntat! Hon har inte jättemycket besvär och hon lever absolut inte särskilt välstädat/med ständigt nytvättade lakan etc och fick inte heller några särskilda råd, mer än att hon inte borde skaffa husdjur, och att man kunde lägga kudden i frysen ibland. Hon fick recept på nässpray som hon kunde ta ut vid behov.

Julia som är så stor får gå till doktorn på egen hand, så vi var inte med och kunde ställa egna frågor. Men vad säger ni? Ingrid, har inte Malin kvalsterallergi? Är det något särskilt man bör göra eller tänka särskilt på?

Kommentarer
Postat av: Victoria

Martina har också, kolla med henne!

2010-12-17 @ 10:24:09
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: fru C

Har själv allergi mot bl a kvalster. Lider mest av detta då jag sover i hotellrum med heltäckningsmatta. Klart hanterbart.

2010-12-17 @ 19:00:49
Postat av: Ingrid

Du har SÅ bra koll på allt och alla, Karin. Det har inte jag. Kan t o m glömma att någon vän har en allergi när de kommer hit, fast jag egentligen vet. Känns nonchalant.

Malin har kvalsterallergi, men liksom J lider hon inte så mycket av det. Nu har hon ju dessutom astma och därför har hon sådana här särskilda "omtag" kring kudde och täcke. Jag tror det håller kvalstren borta också en del.

Personligen tror jag man måste pröva sig fram lite. Säkert är det bättre om rummet är mer välstädat (men här lyckas vi inte så ofta med det). Jag försöker byta lakanen varannan vecka. (Lyckas nästan alltid.) Lite vädring för bra luft, tror jag också hjälper.

Jag skulle försöka göra en storstädning på rummet och se om hon känner någon skillnad. Blir hon bättre då, så kan ni ju se hur länge det dröjer innan hon märker något igen och fundera på vad som är största förändringen i rummet. Är det ovanligt dammigt, är inte lakanen bytta, och så vidare.

Vet inte om detta var till mycket hjälp... Finns säkert massor av info på nätet också, du som är duktig på att nosa rätt på sånt. Kram.

2010-12-17 @ 19:04:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0