Julgran à la Kata

Igår skulle jag egentligen baka mandelmusslor med Mor men insåg att jag hellgre ville ha granen på plats. I vår familj är man dock tidig om granen är inne innan den 20 december. Peter och jag och Malin gick över till Konsums parkering där de säljer granar redan halv tio och kunde snabbt enas (!) om en gran, en vanlig - de sista åren har vi haft kungsgran med de såg inte så fina ut.

Tur att vi var lite tidiga för en ljusslinga poffade och nu kunde jag beställa en ny från Peter på julklappsinköp i stan.

Katarina hade anhållit om att julgranen skulle gå i vitt och silver - lite stilrent och modest sådär. Jag gick med på det mot att vi inte skulle köpa något nytt pynt. Julia och Malin håller på traditionerna och vill ha det som det brukar. Malin och Kata klädde den:

gran 2010

På kvällen hade vi familjen Celano på besök och Malin och Fanny hängde om allt pyntet. Undrar vad Kata ska säga om det. Fanny dömde dock ut granen som en riktigt ful gran. Jag ska erkänna att jag litegrann la orden i munnen på henne.

Nästa år lovar jag att garntomtarna är tillbaka i aldrig tidigare skådad mängd!

Kommentarer
Postat av: fru C

Tack för igår. Så mycket god mat, dryck och skvaller. Maken och dottern sov länge medan jag och Jack som vanligt var uppe i ottan. Vi har ju korna som ska mjölkas och locket som ska läggas på brunnen...och granen som ska in. Fanny har redan flaggat för att den ska kläs i många färger... ;-)

2010-12-19 @ 10:07:55
Postat av: ingrid

Fy på er!!! Jag håller med Katarina. Granen är jättefin och bland allt annat pråligt julpynt(typ blinkande snögubbar) är det väl härligt med något stilrent och fräscht att vila ögonen på!

Kata, det är svårt med folk som inte begriper bättre, de rår inte för det ;) !

2010-12-19 @ 17:32:55
Postat av: fru C

Vilka är vi att döma vita granen? Ufo-granen som kom upp ifrån vår källare gör mig helt gråtfärdig. Den är så liten och ful att den kommer att knäa av bara belysningen.

2010-12-19 @ 21:59:24
Postat av: Karin Själv

Så kan det gå... Ser fram emot bildbevis så kanske Kata kan få hånskratta :-)

2010-12-19 @ 22:08:03
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: fru C

Aldrig jag förnedrar mig med en bild på Miffogranen. Maken plutade med underläppen medan övriga familjen besviket försökte få fast kulorna i grenen.;-)

2010-12-20 @ 22:27:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0