4 december

Det finns nog ingen dag på hela året som får det att klicka till i hjärtat som den 4 december. Den dagen, 1993, hände det ofattbara som ändrade livets ordning för alltid - jag blev mamma. Det kändes festligt att Julia föddes på Barbrodagen - både min och Peters farmor hette så.

Den där lilla söta bebisen var just bara en liten bebis ganska länge - medan jag hade blivit Mamma. Jag hade nästan svårt att ta det ordet i min mun om mig själv. Och jag tyckte att mycket kretsade kring mig.

Ganska snart var det bebisen som tog plats och blev en rolig liten galen tjej, rädd för inget och rejält lillgammal, men helt ointresserad av läxor och plikter. Och sen blev hon storasyster - första gången gillade hon det inte alls, men andra gången blev hon förälskad i sin lilla lilla syster. Numera trivs de två äldsta riktigt bra ihop och ibland är det faktiskt Katarina som lär Julia grejor, vad gäller smink och mode och sånt. Vissa intressen har de gemensamt - gillar samma tv-program t ex.

Vem kunde tro att det skulle bli en nästan vuxen kvinna på bara 17 år? Vacker som en dag och med bråddjupt intellekt? Skolan är numera ett stort intresse, men ännu mer kretsar tankarna kring demokrati, känslor, rätt & fel, andlighet. I veckan fick jag se Julia uppträda i en kör med 10 andra tjejer för Star for Life på självaste världsaidsdagen. Det var också lite otippat, att det rymdes en sångfågel därinne...

Nu är det snart dags för oss att lämna fältet medan Julia och hennes anhang ska inta huset. Hon fick välja vad hon ville till middag och tog hämtmackor från Subway! Bekvämt! Och så frysta cheesecaketårtor till efterrätt (hemgjorda).

Presentönskningen liknade rena utpressningen - endast en riktigt dyr present, samt några småsaker önskades. Här med den dyra, ett objektiv till kameran:

17 år

Malin ville tvunget uppvakta iförd Luciastassen:

Lilla Lucia


Kommentarer
Postat av: Ingrid

GRATTIS JULIA!!!

Från alla oss här i England.

DU är verkligen en fantastisk tjej och jag förstår precis varför dina föräldrar är så stolta över dig!

Väldigt vackert skrivet, Karin.

Hoppas du får en toppenkväll Julia!

Rikard grattar speciellt till den fina och väl valda presenten :) !

2010-12-04 @ 18:51:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0