Vilken vecka!

Det har varit fullt upp hela veckan på alla fronter. Det är alltid så här, att ungefär var tredje vecka hopas allt (ibland sammanfaller det med att Peter har bokslut och jobbar över några kvällar) och sen kommer två veckor av fullkomlig stiltje. Denna vecka, ingen stiltje.

Jag har många intressanta uppslag...

Våga nya vägar i livet - i onsdags hade vi jättegod middag, tillika valmöte med LC hemma hos Victoria och sedan sist jag träffade dem hade 2 av tjejerna gjort nya livsval. Strongt. För din skull, Ingrid, fyller jag i lite info. En av tjejerna (AC) hade sagt upp sig från en lång fast anställning inom mjukvaruutveckling som hon inte trivts sådär toppen med. Hon hade en liten rörelse i sikte men på överlåtandedagen hade säljaren ångrat sig. Nu går hon hemma och verkar inte lida så mycket av det. Lite extra tid med barnen och så... Och AT som jobbat med ekonomi och bokföring i många år har gått och blivit egen företagare inom 3D-printing! Tänk att jag aldrig hört talas om det. Men det är kort sagt ett billigt sätt att skapa prototyper innan man börjar tillverka skarpt. Utskriften är i plast eller gips.

Halvvägs genom cykelutmaningen - som Victoria redan uppmärksammat någon ynka timme efter uppdateringen har jag nu cyklat över 500 km av uppsatta 1000. Känns riktigt bra faktiskt. Längtar efter Tjejvättern den 12 juni. Idag var det som en välsignelse att cykla hem - fredag, efter lite tuff vecka, först förbi Lilla Torg som sjöd av AW-folk. Jag cyklade fort förbi för att inte råka på nån bekant som kunde fresta med ett glas vin... och sen vidare genom Slottsparken (bakom casinot) där det var som ett blått hav av scilla. Ljuvligt! Även stortjejerna känner att det våras... är ute på kvällarna. Kata hänger med ett stort gäng sjätteklassare. Hon ska ringa kl 21 och meddela var de är och vad de gör...

Askmolnet - det är flera i närheten som är berörda. Skönt att man själv är på hemmaplan! Chefen har varit i Taiwan en vecka och jag fångade honom på jobbchatten i morse... allt lutar mot en helg i Taiwan (minst) istället för hemresa tidigare idag. En av killarna jag lunchar med skulle till Finland i kväll - inställt/uppskjutet. Svärföräldrarna ska till Rom på onsdag men kanske är det över då... eller så spyr hon ut aska i 2 år! Jag hörde att när just denna vulkanen satt igång innan har det varit startskottet för vulkanen Katla som är mycket större. Otäckt men spännande.

En mycket intressant bok som jag lyssnar på när jag cyklar - Väninnan av Eva Franchell - hon som var med Anna Lindh när hon mördades. Verkligen intressant, men förtjänar ett eget inlägg när jag lyssnat klart.

När jag kom hem idag stod Peter och skalade potatis till en middagsfrids fiskrätt. Eftersom jag varit borta några kvällar har det inte blivit så mycket seriös matlagning. Men idag var det en riktigt god fiskrätt, Gratinerad gräslökskolja med potatis och frästa grönsaker, som gjordes klar i ugnen. Kanske mäktar jag med receptet lite senare.

I morgon blir det lite röjning i släktens sommarstuga i Falsterbo och på söndag ska jag nog vila. Nästa vecka ser redan nu lite tjock ut... mot reglerna alltså! Faktiskt är det full fart fram tills ca 15 maj.

Kommentarer
Postat av: Fru C

Se bara upp så att inte "mycket på gång" blir stress istället. Lycka till på tisdag. Jag håller tummarna.

2010-04-17 @ 18:10:51
Postat av: Katriina

Hej, jag tycker att nya livsvalet i jobbet är något varje kvinna tänker när hon bliv 40. Jag också. Jag känner mig inte länge som en sekretärare utan en assistant för special gruppen i skolen. Tycker att sånt job är mer meningsful.

2010-04-18 @ 14:34:50
Postat av: Catharina

Detta inlägg känns bra för mig som också har en "hemsk" vecka framför mig... alltså inte att jag ska göra en massa hemska saker (jo, en!) men att det är så fullt upp både på dagarna och kvällarna och jag har inte löst all logistik än med barn hit och dit och farfar hit... än mindre när, var och hur vi ska äta. Men det löser sig nog, det brukar göra det.

Jag ser dock en liten ljusning i min kalender innan den 15 maj... men det kan ändra sig snabbt :o)

Och i torsdags när jag kunde fått en kväll hemma med familjen eftersom min klubbs möte blev flyttat, då bokar jag in ett besök hos Höllvikenklubben på Turning Torso (kände att det var min chans att komma dit). Så lite får jag ju skylla mig själv eftersom jag gärna vill vara med på allt överallt hela tiden...Och idag hade jag egentligen bestämt mig för att ha datafri dag eftersom huset är så stökigt (vi var i stugan i lördags och igår sjöng Moa i kyrkan och sen var vi hos min syster och deklarerade och hundtränade...)Du är så duktig med cyklandet! Kämpa på'!!Nu ska jag släcka ner datorn och sätta fart med röjandet. Ha det bra! Kram2010-04-19 @ 09:43:03
Postat av: Ingrid

Alla känner väl att vi närmar oss maj som enligt mig är den mest intensiva månaden varje år. Alltid roliga saker, men ofta för mycket på en gång.

Grattis till halvvägscyklingen från mig med!

TACK för uppdatering från LC! Jag är så glad att jag direkt förstod vilka du menade och det gör att jag fortfarande känner mig lite med i matchen i alla fall. Surt men spännande för AC, hon hittar säkert snart en ny idé att ta fatt i. Intressant med AT, visste inte alls att hon håller på med något sådant. Det är ofta jag blir överraskad av saker som folk jag kännser kan och gör. Tror själv att jag är så öppen att jag aldrig skulle kunna överraska någon, men vad gör det. Jag glädjs med mina vänner som har oanade talanger och handlingskrafter. Kram.

2010-04-19 @ 13:08:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0