Tillbaka i selen!

Så, två dagar i sträck har det blivit bilen till jobbet - det verkar lite slappt. I morgon är det cykling som gäller igen. Det uppmuntrar dock inte riktigt med 2 grader och regn som i eftermiddags.

Dagen har varit spännande med diverse speciella inslag. För Malins del avslutades den med mycket gråt och tandagnisslan då hon lyckats vrida sin löstand ett halvt varv så att den satt bak-och-fram och gjorde jätteont. Till slut fick jag ta till tandtrådsknepet (slog en knut om tanden) och så lirkade hon själv ut den. Hon meddelar att hon har ytterligare 8 lösa tänder så det blir en intressant tid. Jag tycker att när båda framtänderna är borta är det sötaste man kan se - jag börjar nästan gråta när jag tittar på bilder av Julia sådär.

Katarina och jag såg ett mycket spännande Mentalist-avsnitt men Julia nobbade för hon skulle lägga sig tidigt... var kom nu detta ifrån? Det var ju inte direkt så att hon sov när jag passerade hennes rum efter TV-stunden.

Jag har även nu på kvällen hunnit "virka" en "töm". Vet ni nu vad jag menar? Förr i tiden, typ när våra föräldrar växte upp, kunde de virka sådana tömmar med hjälp av en tom trätrådrulle med 4 spikar i. Nuförtiden finns små söta trägummor i samma syfte. Ja, vad finns inte på Internet? Påtning heter det visst! Och man kan även få uppslag till vad tömmarna kan användas till. I alla fall, förra veckan var det föräldramöte på dagis och fröknarna hade köpt 2 påtgummor men ingen kunde komma ihåg hur man gjorde. Så jag erbjöd mig genast att ta hem och prova och det satt tydligen i bakhuvudet för det funkade direkt. Får se om de blir impade när jag hämtar på torsdag.

Dagens största besvikelse (egentligen gårdagens) är att Malin Crona som drivit DN:s härliga alternativa sminkblogg lägger ner. Hon har fått ett annat jobb, hemska människa. Nåväl, jag har faktiskt inte hunnit läsa alla hennes inlägg så jag kan arbeta mig igenom dem innan jag piper.

Tack för alla glada tillrop här på bloggen - det är roligt att ha supporters och intressenter vad man än tar för sig.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Ja du, med tre barn är det många lösa tänder man ska igenom!!! Linnéa har låtit sina sitta kvar till de är så lösa att jag har kunnat gå in på natten och ta bort den utan att hon märkt det. Malin däremot kan dra ut en tand som knappt hunnit bli lös, utan att knorra. I helgen kunde hon inte äta i Hamburg för att en tand var lös. Jag lät henne gå från bordet och en minut senare var hon tillbaka med utdragen tand och kunde äta igen! Johan är mittemellan.

Påtning är jättekul, fast jag lärde mig inte det som barn... tycker annars att jag prövat på det mesta i hantverksområdet när jag var liten. Tror inte jag skulle komma ihåg hur man gör direkt, men med lite instruktion skulle det säkert gå. Kul!

2010-04-21 @ 13:41:02
Postat av: Catharina

Dagens erkännande nr 2: jag har ingen aning om vad påtning är! Det har kanske inte kommit till Skurup än... hahaha

2010-04-21 @ 14:38:19
Postat av: Fru C

Jag hade en flugsvamp med hakar på för "påtning" (som jag inte visste att det hette) när jag växte upp. Men jag har fortfarande inte en susning om vad man ska ha den numera två meter långa "tömmen" till? Någon som vet?Mina barn har inte för avsikt att tappa sina tänder. Jack 8 år och 3 månader har sin tredje lösa tand. Denna tand, som var nästan utslagen och helt svart, fastnade igen, blev krit vit och verkar ha suttit väldigt bra tills nu.

2010-04-21 @ 15:35:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0