Ständigt på villovägar

Har ni saknat mig? I så fall kan jag meddela att jag varit vilse. Det finns 2 ställen som jag har extra svårt att hitta till: Nova Lund och Kirsebergs ishall om jag inte kommer från ringvägen.  Båda dessa avhandlades idag.

Lund borde skämmas som inte kan skylta ordentligt - dvs inte skylta alls - till månglarnas mecka. Man ska hålla reda på Gunnesbo och Pilsåker och jag hamnar oftast i byn Gunnesbo och får sen köra igenom Lund till den där jätterondellen innan jag kommer rätt.

Och innan detta äventyr släppte jag Kata på Kirseberg (för då var jag ju ändå halvvägs till Nova Lund). Dit, via ringvägen går bra, men hem, via jobbet, går dåligt. Jag hamnar varje gång på Norra Bulltoftavägen i stället för Södra och får alltid fråga bofasta om råd. Kirseberg är ju inte en löjligt stor stadsdel heller.

Extra stressande att bensinlampan börjat lysa redan innan jag lämnat Malmö och jag sen körde runt på mina irrfärder.

Shoppingen fick gå i rasande fart. Och det gjorde den för alla utom den utsökt vänliga amerikanska Karen som driver Change. Där tog det tid men hon hann sippa lite på sitt kaffe mellan inslagningarna i kassan, som saknade papper mm mm.

Lokalsinne önskas, hett!

Kommentarer
Postat av: Catharina

Hej Karin!Vilket underbart inlägg att läsa för mig som helt saknar lokalsinne! En av mina mostrar bor i Svedala och jag har nog varit där minst 100 gånger, men jag lovar att jag skulle inte hitta dit!!Därför känner jag mig extra stolt att jag klarat mitt DO år utan GPS och bara behövt ringa en gång för att jag kört vilse :o)Kram och känn dig i gott sällskap (om det nu är någon tröst, haha)

2010-04-14 @ 22:03:30
Postat av: Victoria

Lokalsinne eller inte, lär man sig inte till slut? För bra minne har du ju iaf, det vet jag.

2010-04-14 @ 22:50:26
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

I wish, Victoria!Jo, det är en tröst att det finns andra hopplösa Catharina!När jag var utbytesstudent förbjöd min värdmamma mig att säga att jag var dålig på att hitta eller inte kunde läsa kartor. Hon sa att jag skulle säga att det är en av de få saker som jag är lite mindre bra på :-)

2010-04-14 @ 23:10:21
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Li

Om jag ska till Nova brukar jag köra runt Lund och svänga av E22:an till Lund Norra (Erikssonkontoret ligger då på höger sida). Så tar jag vänster i den rondell som man kommer upp till från motorvägen och då är jag på det som heter Norra ringen. Kör rakt fram förbi en 4-5 rödljus och så kommer man så småningom till en större rondell som jag svänger höger i. Nova Lund ligger då på vänster sida =) Testa att köra så nästa gång du ska dit. Du kommer ju till E22:an oavsett om du kör på inre eller yttre ringvägen.

2010-04-15 @ 16:56:56
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: ingrid

Enig, Nova Lund avfarten är SÅ dåligt skyltad!

Jag har också haft en extremt stressig vecka. Barnen har temavecka och slutar 12 eller tidigare varje dag!! Dessutom har jag varit på sent LC-möte igår och skolmöte i förrgår kväll. Haft mamma (som varit i USA och hälsat på en gammal skolfamilj) på besök för att visa bilder igår. En annan mamma här i förrgår. Barnen har lekt med kompisar varje dag då de inte har så mycket läxor för en gångs skull vilket innebär mer genomtänkta mellanmål och massa extra körning. Usch, nästa vecka MÅSTE bli lugnare så att jag kan beta av alla andra måsten. Kram.

2010-04-15 @ 18:03:09
Postat av: Victoria

Stot grattis till "halvvägs"!

2010-04-15 @ 23:17:37
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0