Sådär mycket aprilvärme...

Dagen började riktigt lovande med bara lite vind och sol. I mitt huvud är 1 april en perfekt brytpunkt för vantar, vinterjackor och strumpor. Det där med strumplöst brukar jag vara bland de första att anamma. Helt säkert var iaf att jag inte skulle använda min svarta varma jacka eller vintriga svarta yllekappa mer.

Tur nog hade jag ställt klockan på 7.45 (Kata hade träning 7.15-8.15 på Kirseberg och Peter hade skjutsat henne dit. När klockan ringde sov både Malin och jag gott. På väg till badrummet passerade jag datorn och kollade snabbt av mina bloggfeeds. Det visade sig att Li hade lagt ut en tävling på sin blogg - det kan jag ju bara inte motstå - helst som ingen annan verkade ha svarat än... så blev det ännu mer kort om tid. Nåja, jag lagade Malins te i en to go-mugg och hon hoppade i overallen med nattlinnet under. Och så hämtade vi Kata som var nöjd med sin träning, om än lite trött. Vi körde direkt till Malmborgs i Limhamn för att handla det sista som behövdes till dagens hallonpannacottabak och förstås frukostbullar.

Efter frukosten gick jag ut för att trädgårdsarbeta i solen. Insåg redan att det såg skönare ut än det verkligen var. Men det gäller att passa på när man tycker att t o m ogräsrensning är kul - svältfödd på trädgård ju. Under gamla löv fanns massor av små vårblommor som ville upp.

På väg, på väg

Just nu blommar bara snödroppar och några irisar.

Irisar

Lite senare hämtade min mor Malin och jag jobbade vidare ett tag till. Mor uppmuntrade mig till att sitta en stund i solen och njuta. Jag försökte verkligen, tog t o m med deckaren ut, men frös bara. Julia och jag bakade 2 pajer att ta med till påskafton hemma hos föräldrarna. Sen blev det en cykeltur till Limhamn, hem och lämna av grejor och sen cykla och hämta Malin. Den där vinterjackan hade verkligen behövts i snålblåsten, men har man bestämt sig så har man. Det fick bli fleecjacka under vårjackan.

I morgon hoppas jag på att få njuta av aprikosblom hemma hos Victoria!

Kommentarer
Postat av: Victoria

I orangeriet är det varmt och skönt iaf, och det har kommit fler aprikosblommor under dagen.

2010-04-01 @ 20:51:11
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Jepp, jag försöker läsa ifatt och det verkar ta lite tid :-) .

Iris redan! Är inte det tidigt...??

2010-04-06 @ 12:19:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0