Fönsterputsning

Idag har jag pustat alla fönstren. Jag hörde av en av fröknarna på dagis att hon hade pustat åt sin gamla mamma i veckan och att det var 4 olika bunkar som gällde + sämskskinn i sista torket + avslutning med silkespapper; även mellan fönstren. Suck.

Dagen till ära har jag instiftat en ny kategori, som ni säkert ser. Den är till för er som vill verka som perfekta husmödrar men som i själva verket är lata som jag!

Såhär pustar vi hos oss:
Utomhus: Vänta tills fönstern är riktigt smutsiga så att det knappt går att se ut. Hejda dig, och vänta ytterligare 2 månader. Sen tar du fram en hink med ljummet vatten och droppar i lite Ajax. Doppa en Wettextrasa i lösningen och smeta ut över fönstret. Dra bort vattnet med en gummiskrapa. Volià! Inget mer behövs! Lite ränder och strimmor stör inte när man plötsligt får in dagsljuset.
Inomhus: Kolla om det finns spindelväv. Ta i så fall bort det med en dammtrasa och dra den torra trasan över fönstret om det verkar lite dammigt.
Avslutning: Sätt dig i solstolen och känn dig duktig!

En gång gick det för långt och då stod min svärfar här och putsade när jag kom hem (han eftertorkade med tidningspapper).

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha! Tack för tips! Jag har redan uppfyllt det första, att vänta 2 mån längre än när det redan var akut kris. Idag ska jag putsa de två värsta fönstrena. Resten får vänta två månader till :-) . Du är för härlig!

2010-04-19 @ 13:22:52
Postat av: Li

Jag eftertorkar också med tidningspapper, då slipper man se ränderna efter var man dragit över med skrapan =)

2010-04-20 @ 13:29:26
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Catharina

Måste erkänna... jag har någon som kommer hit och putsar mina fönster med jämna mellanrum :o) När jag ber om det (tillägg) så putsar dom även uterummet... kan det platsa som ett modernt husmorstips?!

2010-04-21 @ 14:35:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0