All we need is love

All we need is love

Igår var jag då på teater, på Intiman, och det var längesen jag var där. Pjäsen var All we need is love och porträtterade 6 homokillar. Mycket skedde just i omklädningsrummet som ovan. Det var historier om att söka sin identitet, att alltid vara avvikande, att bli kär lite oväntat i en ung söt kille när man själv är en trist gubbe med tonårsbarn. Det var också dans, sång, show, transor. Och yes, nakna killar på scenen, snygga dessutom. Och på Intiman är man nära... Jag gillade särskilt hur de använde skåpen i omklädningsrummen till att göra entré igenom. Det var genomgående snygga effekter med enkla medel.

Jag själv känner mig så avspänd till bögar att jag inte riktigt tyckte att jag behövde den här "utbildningen" och jag tror att Jonas Gardell har banat mycket mark för homokillarna överhuvudtaget. Men jag uppskattade hela pjäsen!

Som en av tonårskillarna (säkert dittvingad med skolan) i publiken sa efteråt, ganska forcerat: Alltså det var ju jättebra men så himla... gayigt!

Nu publicerar jag som "Sedda filmer" - känns inte riktigt lönt att skapa "Sedda pjäser".


Full fart

Det här är en vecka full av aktiviteter! Jag har redan tidigare känt på mig att det ska vara full fart ända fram till ca 15 maj. Mest är det roligt men det finns knappt utrymme till andhämtning. Men jag vill inte tacka nej!

Igår var jag hos Pippi på nagelbehandling - känns fräscht och fint. Vi hann ju med några timmars snack och ett par glas vin under tiden.

Idag skulle jag jobba över men det blev bara till 18 för det var Öppet Hus för studenter och vår avdelning var en station. Man fick inte så mycket arbetsro. Dessutom ligger jag peppar, peppar, bra på det för nästa veckas release. På vägen hem (efter bara några hundra meter) hoppade kedjan av! Den var välsmord vill jag lova för allt det svarta hamnade på mina händer. Jag försökte sen cykla utan att krama om styret för att inte solka ner det till nästa cykeltur. Men jag var nöjd med att jag fick den på plats. Incidenten påminde mig lite om när jag gick på högstadiet och nästan alltid kom för sent till skolan. Då hände det att jag parkerade cykeln och kramade kedjan lite, och skyllde sen min sena ankomst på att kedjan hoppat av medan jag viftade med de svarta fingrarna. Kanske är detta straffet för lögnerna?

På jobbet var det annars roligt idag för det stod i Metro att män inte kan jobba med snygga kvinnor - för de blir så distraherade. Det fanns utrymme för smicker på en högst skämtsam nivå, men ändå. På avdelningen är det ca 20 killar och så jag och en annan Karin. Jag fick besök av en översättningskontakt och när jag skulle hämta honom i receptionen sa bänkgrannen "Är han snygg då?" (en lite ovanlig fråga, tyckte jag, för jag hade redan glömt Metro-artikeln) - "Jag menar, kan du jobba ihop med honom?" förtydligade han. Jag svarade "Ganska, fast hans brorsa är snyggare - honom kände jag i ett annat liv" men passade på att säga att jag var härdad efter som jag satt så nära mina 2 bänkgrannar, som ju är så snygga. De blev båda förtjusta. Sen fnissade vi allihop när jag gjorde mitt bästa för att mästra besökaren.

I kväll ska jag hämta Julia på skolan vid 23, efter 3 dagar i Stockholm. Ska bli kul att höra "allt" men hon kvittrar i sina sms iaf.

I morgon har jag blivit bjuden på teater på Intiman - All we need is love - ett bögdrama, sägs det, och grabbarna ska visst klä av sig också på scenen. Låter lovande, va? Jag har redan tänkt ut något ganska extremt som jag ska ha på mig.

Sen är det fredag och Valborg och vi är hembjudna till Pia o Jan som vi inte träffat på evigheter. Trevligt.

På lördag ska jag träffa tullarbrudarna i Vellinge. Alltid härligt!

På söndag blir det vila, och på måndag vet jag inte. Peter har övertidsvecka så det är alltid lite extra pyssel då. Men på tisdag åker jag med tåget till Göteborg vid 06, tillbaka ca 22, för ett User meeting med min nya mjukvara. Jag har övertalat Mor att hämta Malin och bjuda henne och Julia på mat då både Peter och jag blir sena. Så hoppas jag att svärfar kan skjutsa&hämta Katarina på träning.

Sen är det LC på torsdagen och Kata som fyller år på fredagen - ska ha party förstås.

Så är jag inte här så mycket under kommande vecka, vet ni varför! Men pjäsen måste recenseras!!

Låååång måndag

Idag skulle Julia till Stockholm med klassen och bussen avgick 06. Jag hade åtagit mig att köra henne, men på natten vaknade Peter med feber och slamrade i lådor på jakt efter alvedon och jag sov redan lite dåligt som när man inte får försova sig, så jag kunde inte somna om (klockan var ca 04). Vid 05 hörde jag att Julia gick i duschen och sen var det snart dags att lämna henne. När vi kom fram hade alla andra elever väskor på hjul och jag hade bara stuckit till Julia första bästa sportsbag att ha packningen i. Jag var nästan beredd att köra hem och packa om till henne men jag la band på mig. Sen hem och duscha och äta frukost, och Peter kunde trots febern lämna Malin på dagis men gick sen hem och sov.

Jag var på jobbet redan halv åtta - passade bra eftersom jag har massor att göra. Chefen var tillbaka från Taiwan och passade på att påpeka att det var läge att jobba i helgen om  vi inte var klara med nästa veckas release. Teamleader HSG upplyste om att det faktiskt var Valborg och att folk nog hade andra planer. Det pyr lite på jobbet...

Nåja, kl 15 gav jag mig av till Lund för bl a ett arbetsmöte på en trevligare arbetsplats...

Precis när jag satte mig i bilen kom ett sms från Peter att Katarina kommit hem men glömt nycklarna i ett låst omklädningsrum på skolan. Hon har ju tappat bort nycklar innan och var ledsen.Jag bestämde mig för att inte skälla på henne. Det var lite karma över det för precis när vi kom till idrottshallen kom kvällens första gympaledare och kunde låsa upp och nycklarna hängde där hon lämnat dem.

Sen hämtade vi Malin hos min mor (som även lagat en köttfärssås till oss) och hem och värmde maten. Eftersom Kata varit sjuk och inte är på topp än fick hon avstå kvällens träning - ett moment mindre för mig att rodda.

Nu har jag köpt mig lite datortid genom att skicka Kata och Malin till Konsum med tomflaskor att panta och en liten inköpslista inkl. glass. Är lite trött i ögonen och det ringer i öronen. Läge för tidig kväll... eller en dubbel espresso. Men ute är det 18 grader och det är väl bara ljuvligt?

Tvärdrag

Äntligen äntligen känns det rätt att ha alla dörrar och fönster öppna och låta det bli tvärdrag. Tvätten har fått torka ute och det är faktiskt hopp om vår och skönare dagar.

Helgen har varit riktigt bra med många varierande inslag.

Katarina
som varit sjuk sen i onsdags är på bättringsvägen.

Julia
ska åka till Stockholm 3 dagar och är förväntansfull. Hennes ny idé är att jogga. Jag tror att det har att göra med en orienteringsövning i Skrylle på fredag.

Peter och jag cyklade dryga 40 km igår och en fika på EH i Västra Hamnen ingick, halvliggandes på deras solsängar på första parkett.

Vi har firat min svärmors 75-årsdag - hon hade tänkt sig dagen i Rom men askmolnet höll henne på hemmaplan.

I förmiddags var jag och Malin hos hennes kompis Ludvig i Tygelsjö - det blev lekplatsbesök och korvgrillning.

På eftermiddagen var jag och Julia på Mobilia (hemska, men närbelägna ställe) och Julia visar ett ganska nyvaknat intresse för shopping. Det blev badkläder (har ni sett Twilfits coola kampanj? Läckert 50-talsstuk) och div annat mer eller mindre nödvändigt. När Mamma har med plånboken är hon populär.

Peter har fixat med deklarationer och cykelvård.

Och en ny fullsmockad och spännande vecka väntar. Kanske rapporteras på en blogg nära dig.

Att göra när man har VAB

Jag brukade säga att jag sparar högar med kläder som ska lagas eller lådor som ska rensas tills jag får VAB. Och under en period fungerade det - det var alltid någon som var vissen med jämna mellanrum, men allt eftersom barnen blir större och peppar, peppar, får ha hälsan, är det nu ganska sällan, och VAB:ar vi, så delar vi oftast.

Men idag har jag betat av lite göromål:

* Bokat tandläkartid till Julias onda tand.
* Ringt Telia och förhandlat mig till ett lika bra avtal (nästan) som Tele2 erbjöd mig för någon vecka sen.
* Kopplats vidare till Telia Mobil och flyttat över stortjejernas kontantkort dit.
* Ringt till Tele2 och avbokat erbjudandet. Detta var sista dagen att avboka! Men ändå hade de hunnit påbörja porteringen så jag får ringa tillbaka till Telia på torsdag och ändra tillbaka.
* Kopplat tjejernas Comviq-kontantkort till deras personnummer för att kunna portera dem.
* Samlat in sms-koder från tjejernas mobiler för verifiering.
* Ringt Telia NetID-avd för att fråga varför det inte går att logga in på PPM och FK längre.
* Avinstallerat och installerat om NetID för mig och Peter.
* Anmält VAB för Malin idag.
* Anmält FL strötimmar under mars-april för Malin.
* Satt in pengar på Julias konto inför kommande Stockholmsresa.

Och så det vanliga då, tvättat 2 tvättar och hängt upp, bakat en sockerkaka med Malin, diskat en maskin disk och tömt, pysslat om 2 "sjuklingar" och så bloggat lite såklart! Nu stundar Memory med Malin som verkar ganska pigg. Vinner hon så får hon minsann gå till dagis i morgon. Hon är inte sjuk så att det stör...


Redan 2 överraskningar...

... och klockan är inte ens 15.

Malin hade ont i huvudet och var hängig så hon fick vara hemma från dagis idag. Katarina blev vissen redan igår och gick hem efter första lektionen. Hon tycks ha feber. I alla fall, vi delar på VAB:et och jag stack till jobbet i morse och kom hem till lunch.

Vittjade brevlådan, och, Överraskning 1: Ett knöligt handskrivet kuvert, som innehöll löften om ljusare tider:

Iittala forever!

Det är alltså läckra istärningsformar för Strawberry Daquiri-säsongen... Helt utan anledning som bemärkelsedagar eller så... desto roligare.

Och sen då, efter en iskall och blåsig morgon, tyckte jag att det såg ut som en ganska skön sol ändå... Överraskning 2 - det gick att sitta och njuta på trappsteget till altanen och läsa en deckare medan Malin lyssnade på band på rummet (mot löfte att vi sen skulle baka en kaka). Underbart - saknade bara den där drinken!

Så, vad mer kan dagen tänkas erbjuda?

Premiär för Lilla Torg

Victoria, Malin (inte dottern då) och jag fick en premiärtur till Lilla Torg. Det såg skönare ut än vad det var men vi sippade tappert på vårt välkylda rosévin innan vi flyttade in i icke-värmen. Victoria dokumenterade!

I morse haglade det när jag skulle till jobbet, så trots allt hade det bättrat sig.

Molle Tandlös

Såhär glad var Malin i morse med en nytappad tand:

tappad tand

Fler är att vänta...

Tillbaka i selen!

Så, två dagar i sträck har det blivit bilen till jobbet - det verkar lite slappt. I morgon är det cykling som gäller igen. Det uppmuntrar dock inte riktigt med 2 grader och regn som i eftermiddags.

Dagen har varit spännande med diverse speciella inslag. För Malins del avslutades den med mycket gråt och tandagnisslan då hon lyckats vrida sin löstand ett halvt varv så att den satt bak-och-fram och gjorde jätteont. Till slut fick jag ta till tandtrådsknepet (slog en knut om tanden) och så lirkade hon själv ut den. Hon meddelar att hon har ytterligare 8 lösa tänder så det blir en intressant tid. Jag tycker att när båda framtänderna är borta är det sötaste man kan se - jag börjar nästan gråta när jag tittar på bilder av Julia sådär.

Katarina och jag såg ett mycket spännande Mentalist-avsnitt men Julia nobbade för hon skulle lägga sig tidigt... var kom nu detta ifrån? Det var ju inte direkt så att hon sov när jag passerade hennes rum efter TV-stunden.

Jag har även nu på kvällen hunnit "virka" en "töm". Vet ni nu vad jag menar? Förr i tiden, typ när våra föräldrar växte upp, kunde de virka sådana tömmar med hjälp av en tom trätrådrulle med 4 spikar i. Nuförtiden finns små söta trägummor i samma syfte. Ja, vad finns inte på Internet? Påtning heter det visst! Och man kan även få uppslag till vad tömmarna kan användas till. I alla fall, förra veckan var det föräldramöte på dagis och fröknarna hade köpt 2 påtgummor men ingen kunde komma ihåg hur man gjorde. Så jag erbjöd mig genast att ta hem och prova och det satt tydligen i bakhuvudet för det funkade direkt. Får se om de blir impade när jag hämtar på torsdag.

Dagens största besvikelse (egentligen gårdagens) är att Malin Crona som drivit DN:s härliga alternativa sminkblogg lägger ner. Hon har fått ett annat jobb, hemska människa. Nåväl, jag har faktiskt inte hunnit läsa alla hennes inlägg så jag kan arbeta mig igenom dem innan jag piper.

Tack för alla glada tillrop här på bloggen - det är roligt att ha supporters och intressenter vad man än tar för sig.

Fönsterputsning

Idag har jag pustat alla fönstren. Jag hörde av en av fröknarna på dagis att hon hade pustat åt sin gamla mamma i veckan och att det var 4 olika bunkar som gällde + sämskskinn i sista torket + avslutning med silkespapper; även mellan fönstren. Suck.

Dagen till ära har jag instiftat en ny kategori, som ni säkert ser. Den är till för er som vill verka som perfekta husmödrar men som i själva verket är lata som jag!

Såhär pustar vi hos oss:
Utomhus: Vänta tills fönstern är riktigt smutsiga så att det knappt går att se ut. Hejda dig, och vänta ytterligare 2 månader. Sen tar du fram en hink med ljummet vatten och droppar i lite Ajax. Doppa en Wettextrasa i lösningen och smeta ut över fönstret. Dra bort vattnet med en gummiskrapa. Volià! Inget mer behövs! Lite ränder och strimmor stör inte när man plötsligt får in dagsljuset.
Inomhus: Kolla om det finns spindelväv. Ta i så fall bort det med en dammtrasa och dra den torra trasan över fönstret om det verkar lite dammigt.
Avslutning: Sätt dig i solstolen och känn dig duktig!

En gång gick det för långt och då stod min svärfar här och putsade när jag kom hem (han eftertorkade med tidningspapper).

Fina smaklökar

Igår gjorde vi en jättegod rätt från Middagsfrid - Kotlettrad på italienskt vis med pasta och citronmorötter. Receptet kommer sist i inlägget. Men lustigast av allt - Malin visar att hon är en riktig gourmand! Först tog hon en tugga och sa "Jag tycker att det smakar för mycket citron" - kör för det för det var ganska tydlig smak... men sen sa hon "Mamma, kan köttet verkligen smaka lakrits?" Jadå, det var fänkålsfrön i marinaden, och sen till slut - "Nånting i såsen smakar som de där barriga buskarna som finns i Italien." Rosmarin. Det tyckte jag var skickligt utplockat av en 5-åring!

En anekdot från Middagsfrids veckobrev som jag måste dela med mig av:

Vi är verkligen måna om att vem som helst ska kunna laga mat efter våra recept. Jämfört med när vi startade 2007 har vi förbättrat våra instruktioner och måttangivelser, tack vare prenumeranter som önskade sig mer precisa recept.

I våra recept talar vi om hur många kryddmått salt och peppar det ska vara, hur många minuter biffarna ska stekas på varje sida, om det ska vara låg, medel eller hög värme på plattan, vilken typ av kärl som ska användas och vad som kan förberedas dagen innan. Allt detta gör det enklare för den oerfarne kocken att ta sig an matlagningen.

Trots att vi gör allt för att det recepten inte ska kunna missförstås, har det hänt ändå. En gång kastade en prenumerant bort alla granatäpplekärnorna, eftersom vi glömt att tala om att det var kärnorna som är ätliga och det beska vita membranet som skulle kastas. Häromveckan fick vi höra talas om en man som förberett Middagsfridsmiddagen när frun kom hem. Vi hade skrivit ”valfritt gryn” och tänkt oss ris, couscous eller quinoa till fläskkotletten. Mannen i fråga hade dock valt havregryn. Till havregrynsgröten hade han vid det speciella tillfället till och med öppnat en flaska rödvin.


Här har ni receptet - så gott!

Kotlettrad på italienskt vis med citronmorötter (beräknat till 2 vuxna och 2 barn)
  1. Skär 500 g benfri kotlettrad i 2 cm breda strimlor.
  2. Krossa 1 tsk fänkålsfrö och ½ tsk rosmarin i mortel. Blanda med ½ msk socker, ½ msk salt, rivet skal från 1 citron och 2 pressade vitlöksklyftor i en bunke och vänd ner köttet.
  3. Riv 3 morötter (ca 300 g). Pressa över saften från 1 citron.
  4. Koka pasta till 4 personer.
  5. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar på medelvärme i 4-5 min. Lägg upp köttet i en stor övertäckt skål allteftersom det blir klart.
  6. Skär 1 zucchini i 2 cm stora tärningar. Hetta upp ½ msk smör i stekpannan och stek zucchinin mjuk, ca 4 min.
  7. Halvera 1 ask körsbärstomater (250 g). Vänd ner tomathalvorna i stekpannan och låt dem bli varma.
  8. Blanda grönsakerna, pasta och köttet i skålen och krydda med 1 krm svartpeppar. Klart!


Vilken vecka!

Det har varit fullt upp hela veckan på alla fronter. Det är alltid så här, att ungefär var tredje vecka hopas allt (ibland sammanfaller det med att Peter har bokslut och jobbar över några kvällar) och sen kommer två veckor av fullkomlig stiltje. Denna vecka, ingen stiltje.

Jag har många intressanta uppslag...

Våga nya vägar i livet - i onsdags hade vi jättegod middag, tillika valmöte med LC hemma hos Victoria och sedan sist jag träffade dem hade 2 av tjejerna gjort nya livsval. Strongt. För din skull, Ingrid, fyller jag i lite info. En av tjejerna (AC) hade sagt upp sig från en lång fast anställning inom mjukvaruutveckling som hon inte trivts sådär toppen med. Hon hade en liten rörelse i sikte men på överlåtandedagen hade säljaren ångrat sig. Nu går hon hemma och verkar inte lida så mycket av det. Lite extra tid med barnen och så... Och AT som jobbat med ekonomi och bokföring i många år har gått och blivit egen företagare inom 3D-printing! Tänk att jag aldrig hört talas om det. Men det är kort sagt ett billigt sätt att skapa prototyper innan man börjar tillverka skarpt. Utskriften är i plast eller gips.

Halvvägs genom cykelutmaningen - som Victoria redan uppmärksammat någon ynka timme efter uppdateringen har jag nu cyklat över 500 km av uppsatta 1000. Känns riktigt bra faktiskt. Längtar efter Tjejvättern den 12 juni. Idag var det som en välsignelse att cykla hem - fredag, efter lite tuff vecka, först förbi Lilla Torg som sjöd av AW-folk. Jag cyklade fort förbi för att inte råka på nån bekant som kunde fresta med ett glas vin... och sen vidare genom Slottsparken (bakom casinot) där det var som ett blått hav av scilla. Ljuvligt! Även stortjejerna känner att det våras... är ute på kvällarna. Kata hänger med ett stort gäng sjätteklassare. Hon ska ringa kl 21 och meddela var de är och vad de gör...

Askmolnet - det är flera i närheten som är berörda. Skönt att man själv är på hemmaplan! Chefen har varit i Taiwan en vecka och jag fångade honom på jobbchatten i morse... allt lutar mot en helg i Taiwan (minst) istället för hemresa tidigare idag. En av killarna jag lunchar med skulle till Finland i kväll - inställt/uppskjutet. Svärföräldrarna ska till Rom på onsdag men kanske är det över då... eller så spyr hon ut aska i 2 år! Jag hörde att när just denna vulkanen satt igång innan har det varit startskottet för vulkanen Katla som är mycket större. Otäckt men spännande.

En mycket intressant bok som jag lyssnar på när jag cyklar - Väninnan av Eva Franchell - hon som var med Anna Lindh när hon mördades. Verkligen intressant, men förtjänar ett eget inlägg när jag lyssnat klart.

När jag kom hem idag stod Peter och skalade potatis till en middagsfrids fiskrätt. Eftersom jag varit borta några kvällar har det inte blivit så mycket seriös matlagning. Men idag var det en riktigt god fiskrätt, Gratinerad gräslökskolja med potatis och frästa grönsaker, som gjordes klar i ugnen. Kanske mäktar jag med receptet lite senare.

I morgon blir det lite röjning i släktens sommarstuga i Falsterbo och på söndag ska jag nog vila. Nästa vecka ser redan nu lite tjock ut... mot reglerna alltså! Faktiskt är det full fart fram tills ca 15 maj.

Ständigt på villovägar

Har ni saknat mig? I så fall kan jag meddela att jag varit vilse. Det finns 2 ställen som jag har extra svårt att hitta till: Nova Lund och Kirsebergs ishall om jag inte kommer från ringvägen.  Båda dessa avhandlades idag.

Lund borde skämmas som inte kan skylta ordentligt - dvs inte skylta alls - till månglarnas mecka. Man ska hålla reda på Gunnesbo och Pilsåker och jag hamnar oftast i byn Gunnesbo och får sen köra igenom Lund till den där jätterondellen innan jag kommer rätt.

Och innan detta äventyr släppte jag Kata på Kirseberg (för då var jag ju ändå halvvägs till Nova Lund). Dit, via ringvägen går bra, men hem, via jobbet, går dåligt. Jag hamnar varje gång på Norra Bulltoftavägen i stället för Södra och får alltid fråga bofasta om råd. Kirseberg är ju inte en löjligt stor stadsdel heller.

Extra stressande att bensinlampan börjat lysa redan innan jag lämnat Malmö och jag sen körde runt på mina irrfärder.

Shoppingen fick gå i rasande fart. Och det gjorde den för alla utom den utsökt vänliga amerikanska Karen som driver Change. Där tog det tid men hon hann sippa lite på sitt kaffe mellan inslagningarna i kassan, som saknade papper mm mm.

Lokalsinne önskas, hett!

Bröllopsduellen

Bröllopsduellen

Julia och Katarina var ovanligt nog eniga om en film de ville se igår - Bröllopsduellen. Jag försökte tro att det var Bröllopsfotografen, men inte.

Jag cyklade ner till Limhamn för att hyra medan Peter handlade middagsmatsingredienserna. Precis när jag stod och letade efter den på hyllan, ringde Peter från Konsum (100 m hemifrån) och undrade om han skule hyra filmen för den fanns där. "Äsch, jag hyr här när jag ändå är här," suckade jag, "så är jag inte ute helt i onödan." Ja, ni kan ju själva gissa... alla var uthyrda. Så fick jag ändå cykla till Konsum och hyra den där. Nåja, 5 km att rapportera in i cykeltickern åtminstone.

För första gången lät vi Malin sitta med och titta - annars väntar vi med filmen tills hon lagt sig. Vi gjorde, som så många gånger förr när Julia och Kata var små - läste upp textningen, bara det en movie killer. Nu har hon ju inget särskilt utbyte av filmen men känner sig stor när hon får vara med och njuter av samvaron.

Jag hade lägst möjliga förväntningar, och tack vare det blev filmen ändå OK, men inget jag skulle rekommendera värst varmt. Men har ni ett par tonårstjejer som vill se, går den att uthärda. Den fanns faktiskt en del komiska inslag. Mest tyckte vi om att Jake från One Tree Hill dök upp som en av brudarnas brorsa. Honom har vi saknat. (Det var han som hade en bebis med en galen tjej i OTH)

Läs gärna vad kulturnissen tycker! Missa inte sista stycket.

Peter smet påpassligt hem till en kompis när han sett halva filmen. Då lockade El Clasico lite mer.


Trött lördag

Igår var jag i mitt esse - det var fredag, jag hade sett att det skulle vara fint väder så jag var både handsk- och strumplös, det var inplanerat After Work. Det blev en trevlig kväll trots lilla skaran (endast 6 st) med först underbart fint lamm på Paddy's och sen vidare till Pickwick för öl och pilkastning.

Idag är jag lite trött och har inte gjort många knop. Prisar mig själv för att jag tog tillfället när det bjöds och satt en stund i solstolen, läste ut en deckare. Genast hängde Malin efter och visade vilken familj hon tillhör - av med tröjan och lapa sol:

Malin med Bamse

Hon vill gärna ha brunaste ryggen.

Jag passade på att spana efter vårtecken med kameran.

Forsytsia på väg:

Snart knallgul

Nyckelpigor på vift:

Nyckelpigor

Och snart skiftar gräsmattan på framsidan i lila - balkansipporna har kommit:

Balkansippa

Sen kom en elak kall vind och det var inte skönt längre. Då åkte vi till sopstationen och till Biltema - lika gräsliga platser båda två. De där skumma typerna som drar runt på Biltema hoppas man att slippa möta en mörk kväll.

Nu har Peter tänt på grillen och format hamburgare. Jag ska visst duka och ta fram grönsakerna.

En månad...

... sen jag antog min egen utmaning, har jag lyckats över förväntan. 414 km på cykel och det känns bara roligare och roligare. Kan ha med vädret att göra! Lite trött på min hjälmfrissa dock (stort behov av att klippa mig också), men vem måste vara perfekt? Inte jag i alla fall.

"Lite" sämre går det med viktutmaningen - bara ett tappat kilo, ungefär, men lite ledigare i kläderna. Man blir ju liksom lite smalare av solbränna också - mycket roligare sätt att bli smal på dessutom; ska nog sikta på det. Skämt åsido, jag vet precis vad som krävs för viktminskning men hade någon illusion om att cyklingen skulle göra susen oavsett matintag.

I morgon ska det bli premiär för vita linnebyxor! Det ni! Verkar bli minst 10 grader och sol. Härligt!

Ingrid, antikvariatet hade inte din önskebok, och jag själv blev bara av med ca 10 böcker av 50. Fick 160 kr.

På tal om månader... om ytterligare en månad har vi 2 tonåringar i huset. Otroligt.

Mentalt motstånd

Katarina brukar vanligtvis träna konståkning på isstadion på Stadiongatan, men nu resten av säsongen blir det träning på Kirsebergs ishall. Den ishallen ligger bara ett stenkast från mitt jobb (nåja, ett ganska långt stenkast, då) och jag tycker att det är verkligen nedbrytande att efter att just ha cyklat (eller kört) hem från jobbet och sätta mig i bilen och skjutsa Katarina dit. Jag är helt säker på att det hade varit OK att köra 15 minuter på ett annat håll...

Men i morgon ska skjutsningen förenas med lite återbäring, hoppas jag, för rensning av bokhyllor. Jag har kontaktat ett antikvariat på S Bulltoftavägen som har öppet på torsdagskvällar och jag ska se om det går att sälja 3 kassar böcker. Jag har försökt tidigare men jag ser nu att antikvariaten säljer via egna sajter eller på t ex bokborsen.se och då tror jag att de får lättare avsättning. Jag har själv handlat en del på bokbörsen till min mor, då hon eller hennes väninnor varit på jakt efter böcker som är slut på förlagen. Jag har svårt att kasta, särskilt böcker, men det blir ju fullt på hyllorna i takt med att jag köper hem och läser ut.

Jacka av!

När nu inte vårvärmen kommer riktigt som på beställning får man väl locka fram den... provade med jacka och handskar av på väg hem från jobbet. Trampade på lite extra så fick jag snabbt upp värmen. En av killarna som jag åt lunch med hade varit i Stockholm i helgen. När de tittade ut på söndagsmorgonen var det alldeles vitt på marken av nysnö. Så lite OK är det i Skåne ändå!

Ingrid, kul att ha dig tillbaka med alla dina kommentarer. Jag svarar inte på alla frågor just nu och här, dock.


Cykling igen

Jag känner på mig att det här med cyklandet kommer att bli ett uttjatat tema... men just nu känns det väldigt kul och energigivande för mig! Så stanna kvar och läs, eller hoppa över; gäller ju för övrigt alltid på alla bloggar!

Peter är mycket nöjd med detta nya intresse för han älskar ju att motionera och försöker sedan länge att få med mig på än det ena, än det andra. Jag hindras främst av att för mig är motion = tävling och då är det inte roligt att möta sin överman direkt. Lite som när jag som 14-åring blev slagen i schack av en 8-årig lillebror - jag förlorade då helt intresset för spelet. Men Peter är nu smart och försöker inte hetsa mig utan jag får bestämma takten.

Jag hade sett framför mig en underbar och solig dag... men utanför fönstret var det gråmulet men vindstilla. Alltså offrade jag inte värdefulla soltimmar på en cykeltur. dmi.dk lovade sol bakom moln hela dagen och sol utan moln fram på seneftermiddagen. Jag tyckte att vi kunde ta påskaftonsturen igen och det gjorde vi men några nya inslag. Men när vi hade cyklat ca 22 km och var vid Kockums Fritiden kom det några stänk från ovan. Jag hade regnjacka med mig (som vindskydd) i cykelkorgen och krånglade på den. Tur var det, för sen öppnade himlen sig. Hur kunde dmi ha missat detta? Nåja, efter 6 rejält blöta km tunnades regnet ut och när vi kom hem hade det slutat. Jag kunde knappa in 30,7 km i min exercise ticker och var väldans nöjd med det. Nu, ett badkarsbad och en lunch senare, känns allting bara bra.

Såhär ser rutten (ungefär) ut:

Dagens cykeltur på dryga 30 km

Bunkeflostrand nere till vänster; Scaniabadet/Västra Hamnen uppe till höger och pilen visar start och mål (hemma). Det är i princip bara cykelväg överallt, och enda jobbiga backen är uppför Lernacken (vid brofästet).Hypnotisören

Kepler


Helst läser jag inte hajpade böcker som t ex da Vinci-koden som alla pratar om, åtminstone inte förrän surret kring boken har lagt sig. Hypnotisören skrevs ju av en pseudonym och det var så jädrans mycket spekulationer kring det (hur mycket bryr jag mig egentligen om vem Lars Kepler är? Jag kände heller inte till Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril sedan innan) men nu har jag i alla fall läst den. Spännande, och trots alla nästan 600 sidorna, snabbläst. Onödigt brutal tidvis, men verkligen en molande känsla av obehag genom hela boken. Antihjältar som Erik Maria Bark gillas. Nästan säkert köper jag nästa spänningsroman av Lars Kepler... ett litet smakprov:Påsken i bilder

De finaste fotona har Julia tagit. Litet referat från påskfirandet följer som bildtexter, med engelsk icke ordagrann variant till förmån för min svägerska Maw som gärna skulle vilja delta mer i familjehögtiderna.

italienska påskägg
På eftermiddagen kom min svärmor med fina jättestora italienska chokladägg till barnen
In the afternoon, my mother-in-law came to give the girls giant Italian chocolate eggs


Kata med sitt ägg
Inuti ägget fanns något litet pyssel
A small toy was found inside the egg

Krokus
Vid 17 kom vi till mina föräldrar och Far hade gömt ägg i trädgården. Julia fotograferade medan mest Malin jagade efter ägg.
Around 5 pm we arrived to my parents', and my father had hidden eggs in the garden. Julia took pictures while mostly Malin hunted for eggs.


Julia lägger sista handen vid hallonpannacottan
Julia dekorerar tårtorna som vi bakade häromdagen
Julia decorates the cakes we made the other day


Hallonpannacotta
Titta så fin den blev!
Look, what a nice cake!


Kata med rosett
Katarina är för tillfället galen i rosetter - ju större desto bättre!
Katarina is crazy about bows at the moment - the bigger, the better!

Mormor och Malin pratas vid
Malin tas bäst om hand av mormor
Malin is best taken care of by grandmother


Karin och Peter
Istället för traditionell påskmat fick vi oxfilé - bra byte!
Instead of traditional Easter food (almost like traditional Christmas/Midsummer food) we had filet of beef - so much nicer!


Efter maten delade Mor ut presenter till barnen och Far trisslotter till alla. Det var många, men låga, vinster. Vissa valde att få ut vinsterna cash - andra önskade nya lotter nästa gång vi ses.
After dinner, Lotti handed out gifts to the kids and Sverker gave lottery tickets to everyone. There were several winning tickets but only small amounts. Some wanted the money cash, while others chose to get new lottery tickets next time.

Sen blev det efterrätt och kaffe och kortspel! Plump, förstås. Peter tog med Malin till tv:n och spelade tv-spel.
Then there was dessert and coffee and card games - Plump, of course! Peter played tv games with Malin instead.

Mina kort
Vinnarkort?
A winning hand?


Katarina och Mor
Katarina i ny klädsel
Katarina in new outfit


Vinnaren!
Far vann överlägset och var väldigt nöjd, förstås
Sverker had an easy victory and was, needless to say, very satisfiedPåskaftonscykling

Kampen för att matcha utmaningen om 1000 cyklade kilometer innan Tjejvättern 12 juni pågår för fullt. Idag cyklade Peter och jag ut direkt efter frukost - Malin placerades mot våra principer vid TV:n och Katarina var redan kvällen innan meddelad att hon skulle vara standby. Just när vi gick ut kl 9 hörde jag att Katarina steg upp så det passade bra.

Förra fredagen cyklade vi ju 24 km efter jobbet genom att runda Klagshamn. Det blev olika vägar dit och hem (bra) men lite för mycket landsbygd för min smak. Jag tycker att det är skönare att cykla där det finns allmänna kommunikationer om cykeln eller orken skulle svika, och sen gillar jag om det finns möjlighet till att köpa något att dricka eller så. Så idag provade vi en annan rutt. Vi cyklade ner till Bunkeflostrand och cyklade sen utmed havet via Sibbarp, utmed Limhamnsfältet och sen tog vi en 5-minuterspaus vid Kockums Fritiden, drack lite vatten och pustade. Sen ner genom Västra Hamnen innan vi vände tillbaka. Det blev nästan 28 km. Nästa gång (jo, för det blir nog fler turer) ska jag se till att vi cyklar ungefär samma runda men med fikapaus på Espresso House i Västra Hamnen. Det såg väldigt inbjudande ut när vi kom förbi där. Turen to ca 1½ timme. Det var underbart soligt men ganska blåsigt.

Men idag blev det fika hemma - Peter sprang över till Konsum och köpte våffelmix och sen gräddade han till alla som ville ha. Jag hade tänkt att motionsturen skulle ge inte bara pluskilometer utan även minushekton, men kunde inte motstå våfflorna. Nu känner jag mig väldigt mätt. I eftermiddag kommer min svärmor med påskägg till barnen och sen ska vi på middag hos mina föräldrar.

Sådär mycket aprilvärme...

Dagen började riktigt lovande med bara lite vind och sol. I mitt huvud är 1 april en perfekt brytpunkt för vantar, vinterjackor och strumpor. Det där med strumplöst brukar jag vara bland de första att anamma. Helt säkert var iaf att jag inte skulle använda min svarta varma jacka eller vintriga svarta yllekappa mer.

Tur nog hade jag ställt klockan på 7.45 (Kata hade träning 7.15-8.15 på Kirseberg och Peter hade skjutsat henne dit. När klockan ringde sov både Malin och jag gott. På väg till badrummet passerade jag datorn och kollade snabbt av mina bloggfeeds. Det visade sig att Li hade lagt ut en tävling på sin blogg - det kan jag ju bara inte motstå - helst som ingen annan verkade ha svarat än... så blev det ännu mer kort om tid. Nåja, jag lagade Malins te i en to go-mugg och hon hoppade i overallen med nattlinnet under. Och så hämtade vi Kata som var nöjd med sin träning, om än lite trött. Vi körde direkt till Malmborgs i Limhamn för att handla det sista som behövdes till dagens hallonpannacottabak och förstås frukostbullar.

Efter frukosten gick jag ut för att trädgårdsarbeta i solen. Insåg redan att det såg skönare ut än det verkligen var. Men det gäller att passa på när man tycker att t o m ogräsrensning är kul - svältfödd på trädgård ju. Under gamla löv fanns massor av små vårblommor som ville upp.

På väg, på väg

Just nu blommar bara snödroppar och några irisar.

Irisar

Lite senare hämtade min mor Malin och jag jobbade vidare ett tag till. Mor uppmuntrade mig till att sitta en stund i solen och njuta. Jag försökte verkligen, tog t o m med deckaren ut, men frös bara. Julia och jag bakade 2 pajer att ta med till påskafton hemma hos föräldrarna. Sen blev det en cykeltur till Limhamn, hem och lämna av grejor och sen cykla och hämta Malin. Den där vinterjackan hade verkligen behövts i snålblåsten, men har man bestämt sig så har man. Det fick bli fleecjacka under vårjackan.

I morgon hoppas jag på att få njuta av aprikosblom hemma hos Victoria!

RSS 2.0