Capoeira

I kväll var det LC, och aktiviteten var Capoeira på Limhamnsfältet.

Jag hade hört att det skulle vara en blandning av kampsport, dans och konst... och Malin på jobbet sa att uppvärmningen kunde bl a vara att gå på händerna...

Det var lite klent med uppslutningen men till slut blev vi åtta tappra spelare... just det tyckte jag var särskilt intressant - att man spelar Capoeria - inte dansar eller tränar...

Det var två förtjusande killar som berättade om sporten som började som ett slags förtäckt träning bland slavar i Sydamerika - det skulle verka som att de dansade och sjöng när de i själva verket tränade för att kunna försvara sig eller rymma.

Och så skulle vi ju lära oss något också... det var ganska enkla stegsekvenser (för sådana med normal motorik - inte för mig då som gympar som en kille - antingen med fötterna eller armarna) och så lite sparkar och duckningar och hjulningar. Vi jobbade först mest i par där den ena sparkade och den andra duckade men sen på slutet var vi i en ring där 3 spelade speciella instrument, en sjöng solo och de andra klappade och sjöng refräng medan två var i mitten och spelade Capoeira. Ni kan nog höra musiken om ni klickar på länken till deras hemsida högst upp i inlägget.

Det var riktigt roligt och ganska jobbigt (och nu fick vi nog en väldigt snäll variant). Det var väldig tur att ingen hade kamera för vi såg verkligen inte graciösa ut, någon av oss. Det gjorde däremot sötnosarna som instruerade.

Till slut blev det väldigt kallt och vi cyklade till Suzannes kontor på Stortoget och fick kaffe och mackor. Man ville nästan inte ut i kylan igen sen bara.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Jag följde upp med boxning på lunchen idag. Kommer inte kunna lyfta armarna imorgon...det flimrade för ögonen och jag kräktes nästan. Så det är hög tid att ta tag i träningen igen kan man säga :-)

2009-09-11 @ 18:17:34
Postat av: Catharina

synd att jag inte la mitt DO-besök där, för det lät spännande :o)Vi var och sköt lerduvor med laser i torsdags och det var jättekul, men tungt så jag har ont i axlar och armar fortfarande. Men det är det värt för jag kan titulera mig laserlerduveskyttemästare både individuellt och i lag :o)Kram och Trevlig helg! Catharina

2009-09-12 @ 13:28:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0