Tjejen i den fula jackan

Idag visade termometern på 0 på morgonen och jag tog fram Katarinas vinterjacka (som hon själv valde ut i fjol). Hon blev genast rasande och vägrade acceptera att ta på sig den. Tårarna sprutade och Dramatica (som säkert läser denna blogg) spelade upp hela sitt register. Bland annat "Ni fattar inte hur det är på Berga - jag kommer att bli mobbad!" och "Jag kommer att bli Tjejen i den fula jackan för alltid!".

Varken Peter eller jag uppskattar bråk på morgonen (och vem gör det?) så vi lät henne gå ut en stund helt utan jacka och känna på vädret. Hon var ju kokande av ilska och kände nog inte kylan.

Peter meddelade att vi skulle ta kontakt med skolans antimobbingteam om det behövdes, jag påpekade att hon fick vara trygg i sig själv och inte i sina kläder, Peter sa att hon förmodligen reagerade så för att hon själv har skrattat åt någon i täckjacka.

Jag tipsade om två sätt att lösa problemet: Konsultera sin sparbössa och se om hon har råd med ny jacka eller önska sig en i julklapp.

Inställsamheten själv sufflerade från köket: "När ni säger till mig att ta på mig overallen så gör jag det!"

På väg till jobbet såg jag många tjejer i Katas stil med tighta jeans och långt blont hår. De gick där och huttrade i sina tunna midjekorta jackor...

Nu ska det bli spännande att se om Katarina dyker upp kl 17.30 som avtalat. Annars skulle hon få cykla till träningen.

Och långa ordet från tyska jobbet! Det som på engelska heter General Ribbon Tab blir "Allgemein"-Multifunktionsleisten-Registerkarte på tyska. Fattar ni att jag avskyr tyska? Helst när texten ska rymmas på samma lilla utrymme i en hjälpfilsrubrik, till exempel.

Kommentarer
Postat av: Catharina

Jag igen ;o)Vid alla omställningar från kallt till varmt och från varmt till kallt så har vi diskussioner om ytterkläder/inte ytterkläder/tjockare ytterkläder. Min lilla loppa skulle gärna gå iväg i bara kofta igår morse... Många tårar och tråkiga ord innan vi kom iväg... med jacka (yes, denna gången vann jag)Känner också igen inställsamheten själv... när jag inte diskuterar med henne utan hennes bror så avger hon liknande kommentarer.Visst är det kul med barn?!?! Haha dom är söta när dom sover :o)Kram och trevlig helg!

2009-10-16 @ 09:34:05
Postat av: Ingrid

Jag skrattar också speciellt åt Malin, för det är precis samma här. När de minsta någon gång får en chans att övertrumfa, så gör de det med glädje och det retar ju ihjäl det äldre syskonet som redan är frustrerat.

Tur att inte mina barn går på Berga, de lever fortfarande i skyddad verkstad där kläder är helt oväsentligt, allt är accepterat och de går helst till skolan i mina 15 år gamla stickade tröjor som de hittar någonstans. Jag tycker det ser förfärligt ut när de går i stora säckiga kläder. Jag oroar mig lite för chocken som kan komma när de väl kommer till en skola med mer medvetna elever...

2009-10-20 @ 10:33:13
Postat av: nillan

Håhåjaja...javisst är det ångesttider. Kajsa vill helst vara utan ytterkläder "för man ser så tjock ut". Pust - 5 år! Hanna däremot behövde ny jacka, jag hittade en på stan, som hon tittade på: "Den tar vi" och så var det färdigt! Jag frågade om hon inte hade missat någon tonårskurs, men hon är helnöjd. Tur att de inte strular samtidigt allihop. Varm kram i höstrusket!

2009-10-21 @ 09:25:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0