Thank you for smoking

Thank you for smoking

En ovanligt bra film som var både samhällskritisk, smart och ganska rolig. Bra skådespelare! Huvudrollsinnehavaren är en lobbyist i tobaksbranschen som man genast får sympatier för. Det är svårt att identifiera sig med amerikanska förhållanden där det är så öppet och vanligt med lobbyister, men ger intressant inblick (jo, jag inser att detta är spelfilm!).

Som ett extra plus, för kvällströtta människor, var den bara 90 minuter.

Julia & Henrik, båda snart 16 år, tyckte att den var mycket bra; Katarina, 12, att den var OK. Peter och jag, dryga 40, gillade den båda. Ovanligt, bara det! Peter, fostrad i tobaksvänlig miljö, kan gå i spinn över onyanserad kritik av branschen men tyckte att den här var välgjord, och att ingen framstod i bättre dager än någon annan.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Har faktiskt helt missat denna film och inte hört om den tidigare, men trots rekommendationer kommer den inte upp på min "se gärna"-lista. Det finns SÅ många andra bra filmer jag skulle vilja se först och det lär väl bara bli en bråkdel av dem. Därför kan jag verkligen bli lite besviken ibland när jag ser en dålig film, för jag tänker direkt att jag genom att se den, gick miste om någon annan bra film.

2009-10-06 @ 22:23:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0