Nudlar med fläskfärs, paprikor och physalis

Middagsfridsreportagedags! Nästan lika långt ord som de tyska översättningar jag sliter med nu. Ska ta med mig ett ord hem i kväll när jag gjort klart mitt åtagande på jobbet inför morgondagens release (väntar på att Peter ska komma från hockeyn).

Så - en god och annorlunda middag. Jag köper nästan aldrig fläskfärs men blir ofta överraskad hur gott det är när jag får det t ex med Middagsfrid. Jag förstod bara inte hur man skulle få färsen + grönsakerna knapriga under punkt 7? Kanske menar de att paprikan fortfarande skulle vara spänstig?

Barnen tyckte att det var ganska gott - vissa av svamparna var för långa och sega. Julia gillar varken svamp, lime eller physalis men var ändå tålig och klagade inte. Jag hann inte med råkosten men det kan man ta en annan dag.

Visst är det snyggt?

Nudlar, fläskfärs, physalis, svamp mm

Receptet är som vanligt beräknat för 2 vuxna och 2 barn.

  1. Blötlägg 30 g torkad svamp i 3 dl hett vatten i 20 min. Riv 1 msk färsk ingefära. Halvera 1 ask physalis.

  2. Skär 1 blomkålshuvud i buketter. Skala och slanta 3 morötter (ca 300 g).
  3. Strimla ½ grön och ½ röd paprika. Skär ca 150 g zucchini i ½-cm tjocka halvmånar 4.

  4. Lägg 300 g äggnudlar i en bunke och häll kokande vatten (använd gärna vattenkokare) över och låt stå enligt anvisningarna på förpackningen. Låt sedan rinna av. Blanda ner 1 tsk olja.
  5. Hetta upp 2 msk olja i en stor teflonpanna. Smula ner 400 g fläskfärs och bryn 5-6 min på näst högsta värme. Rör ner 2 msk kinesisk soja och 3 msk vatten (annars ½ dl japansk soja eller tamari om ni har hemma) och 1 krm cayennepeppar. Låt koka in, ca 1-2 min.
  6. Skär 1 lime i klyftor och lägg upp på ett litet serveringsfat.
  7. Tillsätt 2 msk socker (gärna brun farin eller ännu hellre muscovadosocker) och ingefäran i färsblandningen. Pressa vattnet ur svampen, men spara det. Tillsätt svampen, paprikan och zucchinin och stek vidare ca 3 min tills blandningen är knaprig. Tillsätt vattnet från de torkade svamparna och koka 2 minuter.
  8. Blanda ner färsblandningen i nudlarna, pressa över saften från 1 lime, garnera med physalis. Servera med limeklyftorna och råkosten!

Kommentarer
Postat av: Victoria

Mmm gott! Ulrika har också beställt så framöver får jag nog också laga/smaka nån gång då och då. På tal om mat...vad sägs om Julie & Julia nån em/kväll?

2009-10-13 @ 21:13:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0