Kommentartack!

Hej,

Tack för alla kommentarer och input om både det ena och det andra!

Nu känns det som att jag försökte verka präktig i Tobiasregisterinlägget men det var inte meningen. I era kommentarer nästan ursäktar ni er och det var absolut inte så jag menade. Var och en måste ju bestämma sådana saker utifrån sin verklighet. Det känns dock skönt att ni kommenterade och att frågan engagerar. Jag vet bara hur jag känner, och med en liten sjukling så nära inpå mig var valet enkelt. Hade de inte hittat någon matchande donator till Ludvig hade de nu fått planera inför hans sista plågsamma tid och en säker död. Nu finns det hopp om liv och hälsa och det tycker jag är fantastiskt. Mina tankar är där nästan hela tiden. I morgon är det dagen D då Ludvig ska få sin nya benmärg, men på kvällen, så jag tror tidigast att vi får veta hur det har gått på fredag. Hans mamma är flitig och uppdaterar oss runtomkring på sin blogg.

Nej, Ingrid, jag tror aldrig att det blir till ett LC-tre minuter - det är alldeles för känslosamt för mig just nu. Jag minns den gången någon berättade om organdonation på tre minuter, och vilken otrevlig diskussion det blev efteråt, då särskilt en av tjejerna utmärkte sig genom att säga att hon aldrig hade kunnat tänka sig att donera, men att hon självklart skulle ta emot om hon eller barnen skulle behöva. Jag ska dock ta reda på skälen till att gruppen 18-30 är prioriterad, utöver det att de kan finnas kvar i registret i många år. Jag vill minnas att det var något om att vissa åldersgrupper matchar varann i vilka infektioner de haft... något som påminner om diskussionen om, just det, den nya influensan.

Tack även för svaren om influensavaccinet. Det var verkligen intressant att läsa hur ni resonerar, och att alla valt att tacka nej! Gissar att många gör det valet, men också att en del kanske tänker om när vaccineringen sätter igång.

I kväll har jag haft en härlig kväll med 4 väninnor, som lärde känna varandra ordentligt inför firandet av min 40-årsdag - de hittade då på en del bus och utmaningar åt mig och träffades i hemlighet innan för att planera. Det var Åsa, Aase, Pernilla och Gunilla - vilka raringar! Vi åt på den vietnamesiska restaurangen Asien vid Möllan - jättegott och trevligt på alla vis. Det kändes nästan som att de firade mig en gång till :-)

Kommentarer
Postat av: Lotta

Jag skulle aldrig tveka att donera organ om frågan ställdes mig. Jag har registrerat mig (tror jag i alla fall) och hade kort i plånboken länge där det stod att jag ville donera.Jag kan verkligen inte förstå människor som gärna tar emot organ men vägrar donera själv.

Dock vill jag inte gärna donera till forskning - vet inte varför, för det kan ju också rädda liv.Tänk vad Internet är fantastiskt - kunde nu genast Googla adressen till donationsregistret, logga in med BankID och se att jag faktiskt hade registrerat mig!Imorgon skall jag på Starta Företags-dag på biblioteket. Nu är det på riktigt! Har skaffat webshop och allt. Info kommer :-)

2009-10-07 @ 23:38:04
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Du har rätt i hur konstigt det kan bli ibland. På gott och ont. Det är ju helt obegripligt hur man kan vara så egoistisk (för jag kan inte kalla det något annat) att man kan tänka sig att bara få utan att ge (hur var det nu med "friendship and service"...?). Oftast tror man sig ju kunna veta hur en efterföljande diskussion ska bli, men så kommer det ibland upp det mest oväntade. Samtidigt är det ju otroligt trist om alla diskussioner var helt förutsägbara, då kunde man verkligen helt låta bli att prata om saken.

2009-10-08 @ 13:34:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0