Gröna fingrar?

Tjusig

Inte det?? Inte jag heller, men jag har ett fantastiskt tips att dela med mig av vad gäller orkidéer. Bäst fungerar det kanske om man bor i hus.

Då och då får man en tjusig orkidé som blommar ganska länge... men sen då? Några gröna blad och ett par spretiga pinnar. Dock känns det taskigt att kasta bort. Men nu vet jag hur det går till!

Ställ undan krukan på en undanskymd plats ocm du inte gillar de där trista bladen, och vansköt orkidén rätt ordentligt - när bladen börjar de lite rynkiga ut, lyft upp växten ur krukan och häll rejält med vatten i krukan. Nästa dag, kom ihåg att slå av allt återstående vatten. Så överlever orkidén tills det blir semestertider. Då åker alla krukväxter ut på altanen för att få nytt liv, även orkidéerna. Nu får man komma ihåg att tömma krukorna då och då för orkidéer gillar inte blöta fötter. När det blir september får blommorna komma in igen och man rensar bort små spindlar och andra inneboende.

Redan nu kan man se att det hänt något med orkidéerna - nya gröna stänglar med små små bulor. Lagom till allhelgona börjar de första blomma och sen har man blommor långt fram i januari. För tillfället har jag 3 orkidéer och den första har just börjat blomma. Jag har testat detta husmorsknep i flera år nu och är så nöjd.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hur har jag kunnat missa dett inlägg? Många bra tips. Vad med omplantering, gör du aldrig det?

2010-01-24 @ 09:09:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0