Biverkningar...

... kom ju som ett brev på Posten, efter att Malin fått sitt vaccin igår.

Tänkte att jag ju får rapportera eftersom vi var tidigt ute, och flera nog är nyfikna.

Man fick en lång lista över förväntade biverkningar och vi har kunnat pricka av flera stycken - värk i stickstället förstås, men även lätt feber, ont i magen, sömnlöshet (!), allmänna influensasymptom. Malin vaknade vid 5 och snurrade i sängen, var törstig, fick vatten. Halv sex gick det inte att hålla henne kvar längre och hon klagade över magont - brukar avhjälpas med frukost så jag (som jobbade till halv tio igår kväll och sen hade "en del" att stå i innan det blev kväll) steg motvilligt upp.

Hon rörde knappt sitt te och tog bara en tugga eller två på sin syltmacka. Vid halv sju gick vi in till sängen igen och Peter tog sen tempen på henne - 37,7. Peter var hemma med henne i förmiddags och då sov hon en stund i hans famn - vid lunch löste jag av, och vi har tittat på film (då slumrade jag) och nu dåsar hon på bäddsoffan här intill datorn.

Själva vaccineringen var annars en överraskande smidig och effektiv historia - man bockades av vid ett bord, fick könummer eller (som vi) gå direkt in till 3 vaccinatörer (däribland Aase!) och sticket sattes snabbt (under högljudd protest, förstås). Sen vidare ut i väntrummet för att välja leksak och invänta 10-15 minuter för att se om någon akut biverkning kom (och detta var det enda dryga momentet för det blev strax ganska fullt av snyftande varma ungar och dito - kanske inte snyftande då - föräldrar). Dock fanns det vatten att dricka. Sedan utgång genom en bakdörr för att slippa trängsel i entrén till BVC.

Så nu hoppas vi att Malin är på benen i morgon igen och att vi gjorde rätt val. De andra tjejerna får efter höstlovet och vi själva säkert inte förrän till jul eller så, gamla som vi är.

Kata har studiedag idag och är på stan med en kompis - Julia kommer nog snart från skolan. Jag ska strax omsätta de sista äpplena från trädet till en paj.


Kommentarer
Postat av: Catharina

Hej Karin!Hoppas att hon kryat på sig nu!På måndag är det dags på barnens skola... och dom undrar varför dom inte ska få någon spruta, men är samtidigt glada för att slippa sticket!Har nu varit på en del DO-besök senaste veckan och på alla mötena diskuterades att sprutas eller inte sprutas... det är frågan ?!Kram

2009-10-16 @ 09:26:35
Postat av: Ingrid

Stackars Malin. Barnens kusin Sofia har också vaccinerats denna vecka, på sin fødelsedag till på køpet, men jag har inte hørt något om biverkningar...

2009-10-17 @ 00:29:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0