Svampcannelloni - smaskens!

Idag var det Middagsfrids vegetariska rätt som tillagades till lunch. Det blev jättegott! Barnen som normalt inte äter svamp (utom Malin) tyckte att det var OK. Peter tyckte att det var den godaste vegetariska rätt han ätit (nu är han ju en köttätare...) och jag kunde nästan hålla med. Jag gjorde en liten sats i en form utan lasagneplattor till mig själv.

cannelloni med svampfyllning

salladen till var perfekt!

Jag uppskattar särskilt punkten 3 nedan, ett smart sätt att spara disk!

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär 250 g champinjoner och 75 g portabellosvamp i små bitar (ca 1 x 1 cm). Hacka 1 gul lök och riv 200 g morötter. Fräs allt detta i 1 msk smör tillsammans med 1 tsk timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar i 7 minuter (under tiden, gör tomatsåsen).
  3. Tomatsås: Öppna 1 burk krossade tomater och blanda ner försiktigt, direkt i burken, 1 tsk honung, 1 tsk timjan, 1 pressad vitlöksklyfta, ½ tsk salt och 1 krm svart- eller vitpeppar.
  4. Dra pannan från spisen och rör ned 250 g keso.
  5. Smörj en ugnsfast form med 1 msk smör. Dela 1 paket lasagnerulle i 8 plattor (ca 12 cm styck) på en ren  arbetsyta och skeda på svampfyllningen och rulla ihop plattorna till tjocka rullar och lägg ner dem i formen.
  6. Häll tomatsåsen över rullarna. Toppa med 2-3 dl riven västerbottensost.
  7. Ställ in cannellonin i ugnen i ca 25 min.
  8. Skölj 70 g salladsmix och torka den genom att slunga runt den i en torr kökshandduk. En salladsslunga är annars ett hett köptips! Skiva ½-1 rödlök tunt och tryck isär ringarna direkt ned i salladen. Skär 1 morot i långa strimlor med potatisskalare eller osthyvel direkt ner i salladen. Sista stumpen kan hackas, inget bör slängas!
  9. Tillsätt 2 msk olivolja, ¾ msk vitvinsvinäger, 1 krm nymald svartpeppar och 2 krm salt.
  10. Blanda salladen och servera till cannellonin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0