Oro... en ständig följeslagare?

Katarina tränar flera dagar i veckan på Malmö Isstadions träningshall. Nu kan det väl inte ha undgått någon att Sverige ska möta Israel i tennis i Davis Cup på Baltiska Hallen, på samma område som Isstadion, på lördag?

Infartsvägarna blir mer och mer begränsade (både av vägarbeten och av avspärrningar) för varje gång man kommer dit, och man får köra på ganska trånga vägar med dålig sikt för att komma fram till foajén där Katarina m fl värmer upp. Idag var jag beredd - plötsligt när man svänger förbi en mur möts man av 20-talet piketbilar och även någon svart otäck polisbuss som ser ut att passa i krig, ni vet något fönsterlöst, stridsvagnsliknande fordon - insatsstyrkan? Ganska mycket poliser som patrullerar också. Taggtråd är utrullad på taken.

En av Katarinas kompisar går i skola i närheten och den är stängd hela veckan pga tävlingen (som dessutom ska spelas utan publik). Konståkningsklubben arrangerar en tävling i helgen som blivit flyttad till en annan hall.

Jag förstår att många kan vara emot Israels agerande, men är detta rätt sätt? Jag läste att någon extremgrupp väntade sig att bli 1000 deltagare från Stockholm. Jag vet hur det var när Reclaim the streets demonstrerade i Malmö och massor av skyltfönster krossades och stora summor lades på polisinsatser.

Jag tycker att det känns otäckt att lämna Katarina där. Jag är glad att idag är sista träningen där, innan matchen. I morgon är det balett på en annan skola och sen på fredag har hon chans att träna på Rosengårds ishall om vi bara kan lösa logistiken. På lördag tävlar hon i Kirsebergs ihall. Det ska bli skönt när hon är hemma i tryggt förvar i kväll, och hon, jag och Julia kan hänge oss åt The mentalist på TV.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Fy vad ruggigt! Självklart tänker man också att det är sjukt att så mycket skattepengar som kunde gått till annat ska finansiera det här. Samtidigt tycker förstås inte jag heller att man ska ge efter för våldet! Svårt case, really! Kram.

2009-03-04 @ 08:44:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0