Da Vinci koden

Da Vinci koden

Jag är väl ungefär den enda i världen som inte gick på att läsa Dan Brown's Da Vinci koden när alla andra gjorde det för något år sen. Den enda jag läst var Änglar och demoner, som bjöd på spännande underhållning.

Nåja, nu var jag ändå sugen, och hyrde hem bästsäljaren; utökad version jämfört med biofilmen, med 25 extra minuter. Undrar vilka de var...

Jag får motvilligt erkänna att jag verkligen hade spännande 2½ timmar och tyckte att det var jättespännande. Visserligen är både jag och Peter vana mysterielösare så vi kunde förutse en hel del händelser, som att Robert Langdon bara kastade ut gps-sändaren på en förbipasserande bil och på så vis vilseledde sina förföljare.

Det har varit så mycket snack om att Dan Brown försöker skriva om "bibliska sanningar" men så tänker inte jag alls när jag ser filmen. Man måste väl inte köpa hela storyn för att gilla filmen? Det stod ju inte ens "baserat på en sann historia" :-)

Tom Hanks var trevlig i den här rollen och jag gillade miljöerna skarpt. Filmen var förstås ganska brutal mellan varven.

Kommentarer
Postat av: Lotta

DaVinci-koden var min första Dan Brown-bok. Gillade den skarpt, men när jag sedan läste Änglar och Demoner och hans andra två böcker i följd upptäckte man hans berättarteknik och hur han lägger upp storyn.Spännande på egen hand - genomskådligt när man upprepar sig.Jag är mycket sugen på filmen som kommer nu - Änglar och Demoner med Ewan MacGregor i rollen som Påvens assistent, och Tom Hanks igen som Robert Langdon.Var det Lovefilm.se du prenumererar på?

2009-03-23 @ 00:02:23
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0