Bästa rätten hittills!

Ni trogna bloggläsare vet ju att jag lagar mat från Middagsfrid, fem dagar av 14.

Idag var det den allra godaste och mest uppskattade rätten hittills, eller på mycket länge i alla fall.

Kameran glömde jag att ta fram - dumt - men det var inte den allra vackraste rätten ändå...

Den tog nästan en timme att laga - tur att jag hämtade Malin 16 alltså, eftersom Kata skulle vara på träning strax efter 18. Men den långa tiden kompenseras av att det är till två middagar, så i morgon är maten klar på 5 minuter!

Det var en underbar kombination med det rökta fläsket, ädelostsåsen och rödlöken!

Dock lyckades jag inte lura något av barnen med "gröna pommes frites"... haricots verts.

Kycklingburgare med blue cheese-dressing, 2 middagar till 2 vuxna och 2 barn

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Finhacka 2 små gula lökar och 4 klyftor vitlök och stek de mjuka (ca 3 min på medelvärme, 5-6 av 10 på min spis) i 1 msk olja. Löken ska inte få färg. Ställ åt sidan.
  3. Ta fram 300 g rökt sidfläsk. Skär bort svålen (=bara det hårda skinnet, ej hela fettlagret) och skär ca 160 g i 8 smala skivor och ca 140 g rökt sidfläsk i småbitar.
  4. Blanda småbitarna med 800 g kycklingfärs, lökhacket, 1½ tsk salt och 2 tsk torkad basilika eller dragon.
  5. Forma 8 lika stora biffar. Frys gärna in 4 + ett paket bröd till en annan middag.
  6. Hetta upp 1 msk olja i stekpannan och stek biffarna ca 1 minut på varje sida på medelstark värme (7 av 10 på min spis). Flytta sedan över dem till en ugnssäker form. Lägg fläskskivorna ovanpå biffarna. Stek biffarna färdigt i ugnen, ca 15 minuter.
  7. Koka 500 g haricots verts enligt förpackningens anvisningar.
  8. Dressing: Smula 140 g ädelost ned i en bunke och blanda med 5 dl gräddfil. Mosa med en gaffel tills såsen har en konsistens som du gillar.
  9. Värm bröden: Dra ner värmen i ugnen till ca 150ºC och lägg in önskat antal hamburgerbröd på värmning, ca 5 min.
  10. Skiva 500 g tomater, skär 2 rödlökar i ringar och 4 morötter (ca 400 g) i stavar.
  11. Servera kycklingburgarna med bröd, tomatskivor, rödlöksringar och dressingen. Servera med haricots verts och morotsstavar till som "pommes frites".

Kommentarer
Postat av: Marie C

Lät fantastiskt gott och barnvänligt. Måste provas.



Själv åt vi andra omgången av panerade torskbitar (ej att jmf med fiskpinnar) efter coops recept. Ekologisk torsk panerad i parmesanost, havregryn, grovhackade solroskärnor och basilika. Se bild:

http://www.coop.se/upload/opskrifter/514572.jpg

2009-03-03 @ 22:16:50
Postat av: Lotta

Mmm det lät smaskigt, det får vi prova en dag.



Marie, fisken såg fantastiskt god ut. Jag gör hellre egna "fiskpinnar" än serverar köpta så det skall definitivt provas. Får leta receptet ...

2009-03-04 @ 07:51:27
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Tack för tips som verkar väldigt lovande! Jag fattar dock inte detta upplägg om två middagar. Är det meningen att man ska äta samma sak två dagar? Jag menar inte att det inte skulle kunna hända här om vi har rester, men jag tycker det är skillnad mot att rekommendera det från Matfrid. Nu tror jag dock inte att de menade det efter som de skrev att man skulle frysa in biffarna, men man kan väl inte spara sås och det andra och det är ju det som tar tid att göra..., så då verkar det inte vara någon stordrift. Utveckla gärna baktanken för en trög :-) .

2009-03-04 @ 08:48:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0