40 år idag!

Så kom då 40-årsdagen till slut och det har varit en massa uppvaktning trots att jag själv tänker mig att den egentliga festen är först på fredag...

Om du ska läsa detta inlägg får du vara beredd på att det är långt och med en massa bilder, även från sängkammaren.

Dagen började med skönsång på sängen. Jag får erkänna att jag fick puffa på Peter 6.30 för att det hela skulle starta. Jag hade fått många presenter och kort så det tog sin lilla stund. Mors kort var nästan som ett tal med idel överord om mig som person, och det värmde. Kanske återger jag delar i ett eget inlägg...

Såhär trötta var gratulanterna:

Inte så pigga familjemedlemmar

Jag själv höll naturligtvis humöret uppe och lydde t o m kusin Tinas uppmaning "Blås upp mig" till bifogad ballong:

I Tinas kort fanns även en ballong med glada tillrop

Nu vill jag inte göra skillnad på grautlanterna men hennes hemgjorda kort var verkligen snyggt!

Ett vackert hemgjort kort!

Det var mycket böcker och skönhets/badgrejor = mina kära känner mig! Julia gav en skiva som hon själv hade mixat med det bästa av The Killers.

Av Malin fick jag en ny Muminmugg, inköpt av någon som tycker att det finns alldeles för många muggar i skåpet redan. Jag provdrack redan till frukost:

Frukost med kaffe i nya Muminmuggen

En snabb koll i datorn bjöd på några grattismejl.

Av Tina hade jag också fått ett underbart fint halsband som jag såklart skulle använda direkt, även om det innebar att jag fick tänka om beträffande min klädsel - jag ville ju ha röd tröja för att matcha.

Pilgrim till förmån för Läkare utan gränser

Halsbandet kommer från Pigrim och säljs till förmån för Läkare utan gränser - ett halsband som man blir stolt av att bära alltså. Jordgloben går att öppna och där inne dinglar ett rött hjärta.

På väg till jobbet stannade jag på Tessina och hämtade upp toscakakor att bjuda på. Jag hade då som en idé att fotodokumentera dagen men la snabbt ner det beslutet. (man kan ana halsbandet)

Hämtar toscakakor att bjuda på på jobbet

Även om det skulle vara till eftermiddagsfikat väckte kaklådor genast uppmärksamhet bland kollegorna (20 sötsakssugna grabbar). Jag nämnde något om att fylla år - jämnt t o m - en av dem frågade: "Jaha, hur mycket då?" Först tänkte jag låta honom gissa men svarade sedan blixtsnabbt själv för att undvika att ha skulle gissa för mycket - hemska tanke - låta 40-årskris bli 50-årsångest! Jag sa att det var något man kan dela med 2, 4, 5, 8,10 och 20. Samma charmtroll passade på att märka att jag hade "ny frisyr" (fluffat och sprayat håret för en gångs skull, eller vad det en aning blondare som han märkte?).

Jag hann få några sms och kramar under dagen och sen 14.30 var det fika och jag bjöd på kakorna. Jag hade bjudit in några av mina favvoarbetskompisar från andra avdelningar också. Jag är lite rädd att någon objuden gäst kommer att misstycka, man vet ju hur det gick för Törnrosa. Min ex-chef Anders var alltid mycket bra på att uppmärksamma födelsedagar och han mejlade mig t o m från tjänsteresan idag. Min nya chef Stefan har andra kvaliteter, men verkar inte just bäst på den sortens uppgifter. Han sa ingenting under dagen så döm om min förvåning när han stod där med den mest underbara tulpanbukett med videkissar och sa något om att vi har en jubilar! (nu förstod jag att det var någon välvillig kollega som hintat honom)

Tulpaner från jobbet

Inte nog med det - han påpekade att jag verkar gilla det mesta från Italien och halade fram en flaska Amarone!

Som avslutning fick han allihop att stå upp och sjunga för mig! Då blev jag faktiskt generad. Bra att kameran inte var framme.

Katarina var sjuk och hemma idag och hade fått ta emot ett fång rosor (från Ruth och Britt) som hon föredömligt klippt av och satt i en vas.

Vackra rosor från Ruth och Britt

Kära Bisonhäxa, din man dök upp och erbjöd hångel. Tur nog vet jag vad han är för en och förstod att det var en mycket kysk kram som stod till buds.

Efter jobbet hämtade jag Malin på dagis och en av fröknarna hade redan utlovat en present. Det var en underbart vacker schal av lin, sådana som jag bara älskar, och i en vacker grön färg. Även ett fint kort och ett choklad.

Väl hemma fanns det några kort till från brevlådan, bl a en med en lott som jag inte vann på, men det var en spännande skrapstund.

Ett blomsterbud från Svedala ville komma och lämna blommor och det tackade jag förstås inte nej till. Det var rara Yvonne som skickat denna fina blomsteruppsats:

Vackra blommor från Yvonne

Jag placerade sen alla blommorna på köksbordet och Peter anmärkte att han tyckte att det verkade skrytsamt med så onödigt många buketter. Jag undrade om han tyckte att jag skulle kasta dem istället? Det verkade som ett litet stygn av avundsjuka. Han lagade i alla fall maten utan prut och bjöd på chardonnay till.

Såhär ser presentskåpet ut! Ska nog låta det vara kvar tills Ecuadorresenären är tillbaka.

Massor av presenter!

Samtidigt får ni en glimt av det fina skåp som min svärfar tagit hem från Schweiz till oss.

Under kvällen fick jag många trevliga telefonsamtal. Det värmde särskilt i hjärtat när min mellanstadiefröken Kerstin ringde. Jag undviker att nämna flera för att inte riskera att jag glömmer någon.

Det ringde också på dörren då och då. Åsa kom med en gullig vårig blomstergrupp:

Underbart söta blommor från Åsa

Och, vän av överdrift som hon är, 24 avsnitt av danska serien Örnen som jag missat att följa!

24 delar av danska Örnen!

Längtar redan!

Och ni spa-deltagare... både föräldrar och make har hörsammat min önskan om dryckessponsorer. Ni kommer att bli bjudna på både det ena och det andra på fredag!

Kvällens siste (?) uppvaktare var Far, med en finfin blomstergrupp som tål att stå ute. Julbocken har fått göra plats för den!

Nu väntar Julia och The Mentalist på tv. Peter snarkar med Malin. Undrar om han ska väckas...

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hej vännen!

Det låter som om du blivit rejält firat, precis så som bara du förtjänar!!! Det finns bara en Karin som du och jag är inte alls förvånad att du haft fullt upp med alla gratulanter idag, eftersom du själv är otroligt duktig på att uppmärksamma och tänka på dem du har omkring dig.

Nu hoppas jag att du sover riktigt gott.

Många kramar.

2009-03-11 @ 00:19:02
Postat av: Kata =)

Jo, det lät kul ju. Mer än vad jag fick på mitt senaste jubileum ! Som också går att dela på 2, 5, och ehh.... hur som, Grattis mamma :)

2009-03-11 @ 18:40:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0