Tacotallrik Deluxe

Det var ett tag sen jag recenserade Middagsfridsmat, så nu är det dags! Anpassat för 2 vuxna och 2 barn. Kändes lyxigt med vildsvinsfärs men det hade gått lika bra med nötfärs, förstås.

De flesta ingredienserna till dagens rätt

  1. Sätt ugnen på 225º grill.
  2. Hacka 1 röd paprika i cm-stora bitar och finhacka 3 gula lökar.
  3. Gör en tacosås genom att koka 1 burk krossade tomater med hälften av paprikan, 2/3 av den hackade löken (ca 2 lökar), 4 msk äppelcidervinäger, 1 msk socker, ½ tsk salt, 2 tsk chilipulver och 1 hackad vitlöksklyfta i 7 minuter i en kastrull. (Jag hade en färsk chili som jag tog med istället för chilipulver)
  4. Gör tacokrydda genom att blanda 1 tsk salt, 1½ tsk chilipulver, 1½ tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och 1 krm cayennepeppar. (Husmorstips: Jag gjorde en större sats i en kryddburk som ändå blev tom)
  5. Hacka 2 vitlöksklyftor och fräs tillsammans med resten av den hackade löken i 1 msk smör i 5 minuter i en stekpanna.
  6. Tillsätt 500 g vildsvinsfärs och tacokryddan i löken och fräs tills färsen är genomstekt. Tillsätt ½ dl vatten och låt puttra tills vätskan kokat in.
  7. Lägg 1 påse nachos på en plåt. Lägg på färsen och strö över 1 påse riven ost.
  8. Ställ plåten i ugnen i 5 minuter.
  9. Hacka under tiden 1 kruka romansallad och finhacka 1 rödlök.
  10. Ta ut plåten ur ugnen och häll över hälften av tomatsåsen, den hackade salladen, resten av paprikan, rödlöken och klicka över 1½ dl gräddfil.
  11. Servera tacotallriken med resten av tacosåsen.

 Färdig plåt!

På plåten sparade jag ut en hörna utan texmexsås och grönsaker till Malin.

Och i veckan har jag testat ett av Middagsfrids efterrättstips - ett superalternativ till glass!

Jordgubbar med kardemummasås:
Skölj och ansa 1 liter jordgubbar.
Såsen: Blanda 2 dl turkisk yoghurt, 1½ msk honung, 2 krm nystött kardemumma (använd kärnor eller kapslar) och det finrivna skalet av 1 citron.
Servera med jordgubbarna!



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0