Semesterstress

Är absolut inte nere i varv, som man ska på semestern. Visst njuter jag vissa stunder, men pulsen känns fortfarande hög.

Och vad har jag då att stressa med, undrar ni?

Tvätt i maskinen. Antingen som borde sättas på, eller hängas upp. Eftersom jag ändå är ledig passar jag såklart på att byta alla lakan i alla sängar, köra dukarna längst ner i tvättkorgen och frottén som fått stå tillbaka. Och de där fina grejorna som måste handtvättas ska ju också betas av.

Sommarpratarna. Man vill ju helst inte missa några!! Just nu lyssnar jag på Nour El-Refai - så bra! Här finns dock en lösning - lyssna i efterhand på webben. Inom 30 dagar med musik. Nytt för i år - kan köpas som CD i sin helhet. Utmärkt att lyssna på samtidigt som jag gör andra saker förstås.

Simskolan. Vis av erfarenhet bokade jag inte simskola (dagligen 3 v i sträck fast Malin missar sista veckan) på förmiddagen utan valde 15.30. Hmmm, nu tycks det lite svårt att hinna dit i tid ändå. Tilläggas kan att jag igår skulle cykla dit på idel cykelvägar - givetvis tappar jag genast orienteringen när cykelvägarna går i sänkor och jag tappar givna kännetecken. Vips dyker ett stycke Ringväg upp under bron jag cyklar på  - "Aha, är vi HÄR?" Idag "tvingas" jag ta bilen för Katarina och en kompis ska med o bada. Att gå till simskolan kräver dessutom ständig packning och uppackning av badkläder, matsäckar, handdukar.

Laga bra mat. Fler personer hemma; färre undanflykter att inte hinna laga god och sund mat när jag ändå har semester.

Mobilen. Med de två äldsta döttrarna på annat håll måste man ju ständigt kunna bli nådd OM de behöver mig (har inte hänt än) och jag sover med mobilen vid sängen och ser till att ha den laddad hela tiden.

Solen. Den hoppar fram och tillbaka bakom molnen - bäst att passa på och njuta när den är framme... men då bränns nåt på spisen eller jag har inte med sommarpratarna ut. Ja, ni fattar hur stressigt det blir!

Bloggen. Måste måste skriva något intressant så att någon av alla läsarna känner sig manad att kommentera. Trogna Ingrid är i Spanien och det märks. Tur att man har statistiksidan att falla tillbaka på för jag vet ju att ni är här.

Kommentarer
Postat av: Catharina

Haha jag skrattar när jag läser ditt inlägg. Visst är det mycket som ska göras ändå...

Som när folk nu frågar när vi ska ha semester: Lars börjar sin semester nästa onsdag och jag börjar min den 26 augusti, när barnen börjar skolan och Lars jobbar igen ska jag ha lite egentid igen! För som hemmafru har jag ju inte semester på samma sätt. Tvätten ska tvättas, maten ska handlas och tillagas och i stugan har vi inte någon som sköter fönster, städning eller trädgård ;o)

Idag har jag investerat i en ny dammsugare så nu ska det bli lite roligare att städa i stugan :o) Vi hade en gammal Kirby (städmaskin som vi köpt av en hemsäljare) som vi haft i ca 100 år som vi släpade dit. Den suger bra, ja! Men den är klumpig att använda och så väsnas den så att det hörs i hela Skateholm... Vi behöver göra vid golvet varje dag eftersom det är sand och gräs som kommer in hela tiden och då måste det vara lätt!! Jag har sopat, men det blir ju inte riktigt rent och man drar runt skiten ändå.Snacka om att vara bortskämd ;o)Har för övrigt haft min första ordförandeträff här och det var trevligt! Ett glatt gäng tjejer som trängdes i mitt lilla uterum förra onsdagen (jag firade att jag gick på som DO den dagen) så jag kommer att få ett så kul år känner jag. Nu börjar programmen från klubbarna komma och jag kan välja och vraka bland allt trevligt!Nu ska jag betala någon räkning och sen ska Hugo spela golf... just det, det glömde jag ju räkna upp i mina hemmafrusysslor att barnen leker fortfarande med kompisar och behöver skjutsas fram och tillbaka till kompisar och till aktiviteter. Vi är på första veckan av våra tre på badet... men jag valde kl 10 eftersom vi sen har resten av dagen fri. Sitter och pratar trädgårdsomläggning med en pappa där denna veckan... Han gör om sin trädgård nu och vi gjorde om vår förra året.Ha det bra i sommarvärmen! jag tittar inte in lika ofta nu eftersom vi (jag...) inte har dator i stugan. Både skönt och lite abstinens ;o)Kram Catharina

2009-07-08 @ 14:44:12
Postat av: Ingrid

Jag känner mig både manad och inspirerad att skriva (medan all packning från resan bärs in från bilen av R och bygger ett berg i entrén).

Jag vill också höra sommarpratare!! Har hört en i år. Förra året laddade R ned dem efterhand på dvd till mig. Har inte hört dem ännu... Suck! Hur kan det finnas folk som inte har något att göra????

Kul att få en uppdatering från Catharina också.

2009-07-15 @ 11:01:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0