Referat från Oxford

Julia är hemma i säkert förvar efter 3 veckor av egna äventyr i Oxford. Hon verkar jättenöjd och kommenterade moget "Jag har lärt mig massor, och då tänker jag inte bara på engelskan." Och det är väl precis det man hoppas på med en språkresa - att ungen ska få växa i sig själv.

Maten verkar ha varit ganska trist men i kombination med långa promenader varje dag kom Julia hem lite avmagrad. Ska nog snart kompenseras!

Till er andra i språkresetankar kan jag då meddela att just valet Oxford var intressant - passade nog Julia ganska bra... Nästan alla eleverna där skulle börja Natur till hösten och de flesta hade runt 300 betygspoäng (typ 4,5 i vår gamla skala, tycker jag). Det fanns flera nördar - t ex en tjej som kunde alla fiskars latinska namn, och en annan som (liksom Julia) kunde alla världens huvudstäder. Sen var det mest stockholmare, och från välbeställda familjer - fina namn och egna hästar och sånt. Julia bekymrar sig sällan om klass, men är observant på det åtminstone.

Vi är så nöjda med att ha henne hemma igen och med goda erfarenheter i bagaget.

Kommentarer
Postat av: Marie C

Kommentaren "Jag har lärt mig massor, och då tänker jag inte bara på engelskan." hade oroat mig lite grand. Nu ska jag ha 5 v semester! Härligt!

2009-07-10 @ 18:05:02
Postat av: Ingrid

Det blir en upplevelse för livet! Har hon tänkt hålla kontakt med några tjejer därifrån framöver?

Intressant att valet av ort säger så mycket. Det är väl rätt självklart, men jag har inte tänkt på det förut. Själv var jag ju i Eastbourne, hur serious var det??? Ha ha. Fast jag vann ju resan i en uppsatstävling och kunde inte välja ort, bra försvar va...

2009-07-15 @ 10:53:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0