Ballonggrevinna av Eslöv

På fjärde sommaren och tolfte försöket (tror vi) fick vi äntligen omsätta min 40-årspresent till Peter - en ballongfärd!

Ballongmöte

Det krävs optimala förhållanden för att det ska bli av med noll risk för regn och nästan ingen vind... inte så vanligt Skåneväder!

Just idag var det "ballongmöte" och ballonger från flera företag sammanstrålade på en plats. Det var 10 ballonger av olika storlek på startplatsen. På grund av vindarna vågade man inte starta från Malmö - för stor risk att landa i Lommabukten. Bästa startplats var Sankt Lars-området i Lund.

Ballong & Äventyr som vi flög med hade igång 3 ballonger. Vi flög i den största, som gjorde reklam för Sydsvenskan, och vi var 19 pers inkl piloten.

Först fick vi hjälpas åt att bygga ihop korgen och veckla ut ballongen. Så här lång var den!

Låååång ballong!

Peter fick i uppdrag att hålla i ena sidan på botten och att se till att fläktens luft kom in i ballongen.

Peter hjälper till

När den var full matade piloten in varmluft och ballongen ville snart stiga till väders.

Varmluft

Vår ballong var först upp och vi kunde se de andra på marken. Det var lite läskigt allra först och även om man hängde ut över kanten.

Ballonger på tur

Mest var det en väldigt stilla och tjusig upplevelse. Man färdas helt med vindarna och därför känns det som att det inte är någon vind. Tystnaden bröts bara av att piloten körde på med varmluft då och då för att ta höjd. Du blev det också väldigt varmt.

Ballonger över St Lars i Lund

En av ballongerna släppte ut en fallskärmshoppare strax efter start!

Vi slutade i Eslövstrakten där vi alla blev dubbade ballonggrevar och -grevinnor och bjöds på bubbel och tilltugg innan hemfärd ca 4 timmar senare. Vi var i luften ca en timme och flög 20 km.

Blivande ballonggrevinna och -greve

Det var en väldigt spännande och intressant upplevelse och kanske var det lite synd att vi inte gjorde som många andra - hade med familjerna i följebilar. Jag tror att ungarna skulle ha tyckt att det var ganska spektakulärt.


Kommentarer
Postat av: Victoria

Härligt att det äntligen blev av!

2009-07-14 @ 19:16:17
Postat av: Ingrid

WOW, vad häftigt, vilket inlägg jag möts av efter ett par veckors resande! Det var väl verkligen en upplevelse utövar det vanliga! (Då menar jag förstås inte att komma till Eslöv. :-))

Vi har kommit tillbaka till Århus för mellanlandning några dagar och alla är så glada att vara hemma igen. Vi körde hela vägen från Schweiz igår och var hemma kl 1 inatt. Nu har vi ätit frukost och jag hör alla barnen pyssla och sjunga i sina respektive rum. Det komiska är att Johan sjunger "Du gamla du fria"!!! Vet inte hur han kommit på den nu på morgonen... Kram!

2009-07-15 @ 10:33:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0