Språkresa - vågar man?

Vi funderar på att låta Julia åka på språkresa i sommar. Hon är mycket sugen på äventyr och nya upplevelser. Nu tänker vi närmast på tyska, och har sett ett alternativ från STS till Österrike (visst låter det mindre farligt än Malta eller Brighton?) Det finns säkert andra arrangörer också.

Men vad tror ni - är hon för ung? (15) Det handlar om 2 veckor och man bor i flerbäddsrum med andra studenter (flickor, få man hoppas). Jag tycker att det är bättre än tvivelaktig familj, eller? Risken är förstås att de pratar engelska med varandra i stället  - i familj övar man ju språket mer. Det är undervisning på förmiddagarna och aktiviteter på eftermiddagarna.

Man kan gå på ett informationsmöte i februari, så kanske man får svar på några frågor.

Julia är (just nu) ganska seriös och pålitlig, men kanske att det ändå är vågat att släppa henne. Själv fick jag ju åka till USA ett år när jag var 16, efter första året på gymnasiet och det slog aldrig mig att jag skulle vara för ung. För Julia blir detta efter nian.

Har ni åkt på språkresa? Var det bara fest och dålig inlärning, eller?

Kommentarer
Postat av: Anonym

2009-01-18 @ 16:15:29
Postat av: Marie C

Jag har aldrig varit på språkresa men jag har hört mycket om hur det går till på dylika - fast ännu mer vad som försiggår på konfirmationsläger...Däremot läts jag redan från 7:an vara själv i sommarstugan både dagar och nätter och jag hittade inte på sådär jättemycket bus blink. Jag tror på frihet under ansvar och att Julia fixar det. Det är bara bra att få lagom doser äventyr så att man inte revolterar totalt och det får en ände med förskräckelse. Såklart hon ska på språkresa :-)

2009-01-18 @ 16:21:08
Postat av: Lotta

Rickard åkte på konfaläger i Brighton (tror jag det var). Nu är ju han en ansvarsfull storebror och vad jag hört var det inte mycket festande.Jag håller med Marie - vad jag hört från dig om Julia så kan hon alldeles säkert axla det ansvaret. Fast visst måste det vara läskigt att släppa iväg barnen på sånt - tur att det är 10 år till innan Isabel börjar vilja sånt.

2009-01-18 @ 22:44:51
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Nemas problemas. Bara skicka iväg. Hon är äldsta barnet och väldigt mogen och ansvarsfull.

Som du säger, så åkte du iväg ett år när du bara var ett år äldre, så då klarar hon nog två veckor.

Jag var på språkresa. Mycket städat, även om jag faktiskt träffade en kille som jag sedan höll ihop med i två år trots att han bodde 15-20 mil bort. Mycket tåg blev det. Jag vann språkresan i en uppsatstävling under rubriken typ "Så vill jag hålla skolfesterna drogfria", så det klart att det måste ha lett till en lugn resa, ha ha ha.

En del förmaningstal skulle jag ju dock inte kunna låta bli att hålla ;-) . Kram.

2009-01-19 @ 12:13:54
Postat av: Nillan

Har jobbat som kursledare på STS språkresa till Jersey. Man har rätt bra koll på kidsen = vet var de är och festar på kvällarna, eftersom de inte får vara ute fulla på stan - då blir man helskickad. Kul upplevelse, men förvänta er inte mycket i form av bättre språkkunskaper! Klart Julia fixar det, men finns det ingen kuligare resform?

2009-01-19 @ 17:00:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0