Spicy Pork Wok

Idag är det Middagsfrid som har stått för maten igen - det har varit ganska tomt utan leveranser i jul- och nyårsveckorna. Man vänjer sig fort, vill jag lova! Förutom att maten är god, är många råvaror ekologiska och köttet svenskt. Dessutom är instruktionerna skrivna så att vem som helst begriper dem.

Det här är grejorna som jag använde till att laga maten:

Ingredienser till Middagsfrids Spicy Pork Wok

Jag får nu erkänna att jag är sådan som aldrig lärt mig att laga grytbitar eller stek. Det enda "hela kött" jag brukar handla är fläsk- eller oxfilé någon enstaka gång, säkra kort. Så, det här med en hel bit fläskkarré kändes lite spännande.

Katarina var tjänstvillig (och hungrig) och hjälpte till att strimla morötter samt att duka.

Såhär gott ser det ut klart!

Färdig middag Spicy Pork Wok Tallrik: Swedish Grace Bordstablett: Gudrun Sjödén

Alla gillade det, utom Malin som alltid ska klaga. Hon uppskattade dock de rostade sesamfröna.

Här kommer nu receptet också, avsett för 2 middagar till 2 vuxna + 2 barn:

 1. Sätt på valfritt ris för 8 personer (för dubbelmiddag).
 2. Strimla 800 g fläskkarrén. Häll 2 msk flytande honung i en bunke och lägg ner köttet. Blanda runt. Skiva 1 stor vitlöksklyfta tunt och blanda med köttet.
 3. Skär 3 morötter i mycket tunna stavar. Skiva 1 stor eller 2 små zucchini i 5 mm tjocka skivor. Större zucchini kan skäras i halvmånar. Skär 1 blomkålshuvud i mindre buketter. Skala 2 mindre gula lökar (eller 1 stor) och halvera dem "från nordpolen till sydpolen". Skär varje halva i smala nymåneklyftor.
 4. Riv ingefära så att du får ihop 1½ msk. Blanda den med 2 msk (kinesisk) soja och 2 tsk (t.ex. vitvins- eller äppelcider-) vinäger i en liten skål. Ställ åt sidan.
 5. Ta fram en stor wokpanna. Om du inte har en sådan, kan också en stor tjockbottnad gryta användas. En vanlig kastrull går inte. Stekpanna fungerar, men då måste maten lagas i omgångar.
 6. Hetta upp 3 msk olja. Woka köttet (med honung och vitlök) på hög värme i 3 min.
 7. Tillsätt alla grönsaker och woka i 4 min till.
 8. Tillsätt soja- och ingefärsblandningen och blanda runt. Häll i ca 1 dl vatten så att en tunn sås bildas i botten.
 9. Servera woken med riset. Om du vill, garnera med sesamfrön på toppen, det blir snyggt!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Åh vad gott det ser ut! Jag vill också ha Middagsfrid. När vi flyttar hem ska enda kriteriet på var vi ska bo, vara att vi kan få Middagsfrid :-) . Här är det Johan som inte tycker något utöver ca 10 standardrätter är gott, även om han sedan äter ok när han väl smakar, men det är diskussionen som är trist tycker jag. Om han börjar måltiden med att säga "hur mycket måste jag äta", har jag lust att slänga ut honom från köket. Men ibland överraskar han förstås och är på sitt soligaste humör och säger att allt är gott och att han älskar den och den och den, till alla i hela familjen är uppräknade :-))) .

Trevlig helg! Kram Ingrid

2009-01-09 @ 09:59:03
Postat av: Lotta

Mums, mums.Har nyss lyckats övertala Rickard att vi skall testa två leveranser och se vad vi tycker.Skall bli spännande.Trevlig helg!

2009-01-09 @ 10:43:02
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Julia

Mamma, var försiktig med blixten på kameran :P

2009-01-10 @ 15:25:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0