Nytt år - nya föresatser?

Idag cyklade jag till jobbet och framför allt på hemvägen passade jag på att utnyttja ett fint gratisnöje - spana in i tända hus. Det verkar som att upp mot 90% iakttar den gamla regeln "Tjugondag Knut åker Julen ut" (igår alltså) för det var glest med adventsljusstakar i fönstren. Någon enstaka klädd gran såg jag, och hemskt nog, några avklädda granar som stod kvar inomhus, medan ägarna bara väntar på att alla barren ska trilla av.

Jag märker också att det är säsong för nytt hälsosammare liv. På kvällarna ser jag många par i damer som promererar raskt, med eller utan stavar, uppfyllda av nyårslöften. På jobbet blandar t o m de unga och smärta killarna proteindrycker i stället för att mumsa på Ballerinakex.

Nu är jag då lite mot strömmen - jag har inte plockat bort ett enda julpynt. Granen står så fint och barrar nästan inte - det är lika skönt varje morgon när det milda ljuset från vardagsrummet lyser upp precis lagom. Och de där raska promenaderna uteblir också. Får väl börja med ett nytt liv efter 40, eller?

Reflektion: Kanske är det bara med nyårslöftena = späkning i januari som människor kan njuta av god mat och avkoppling kring jul och nyår?

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hej!

Så skönt att vara i gott sällskap. Här är också allt juligt kvar. Vi skulle slängt ut och tagit bort det i helgen som gick, men grannarna stannade så länge så vi hann inte.

I förrgår påpekade en annan granne att vi hade julsakerna kvar. Jag tog det lite som en pik, men hon började yra om att vi i Sverige firar några "tre kungar" och därför har kvar julsakerna. Jag invände först, men hon förstod förstås som vanligt inte språket och framhärdade, så jag bara hängde på och höll med, eftersom det dessutom skulle förklara vårt senfärdiga avjulande. Att hon utifrån inte ser mycket mer än en adventsljusstake i fönstret ocn inte granen eller tomtarna, gjorde påpekandet ännu mer intressant.

Nåväl, igår fick därför alla juleljus vara släckta, för att förbereda sig för avjulning. Ikväll satt dock Linnea och läste i soffan bredvid granen och då gick jag fram och tände granen och sa "det klart att vi ska njuta av granen så länge vi har den", så så fick det bli. I övermorgon är den definitivt ute.

Kram Ingrid

2009-01-15 @ 23:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0