Nyårsafton - kvällen

Vi var bjudna till några av våra bästa vänner på nyårsmiddag. Det skulle bli 8 vuxna, 6 barn (15, 14, 13, 12, 11 och 4 år) och 3 hundar.

Såhär fint hade jag klätt upp mig:
Redo för att fira nyår
Obs: Nu känner jag mig lite modig som publicerar bild på mig själv, i helfigur dessutom! Jag brukar ju oftast finnas bakom kameran... Julia tog den här bilden.

Vi lyckades inte boka taxi då vi var för sent ute, så vi singlade slant om vem som skulle köra hem. Jag vann!

Vi skulle hjälpas åt lite med maten men såklart drog ändå värdparet tyngsta lasset.

Några hade gjort en läcker hummersoppa till förrätt, jag hade bakat dadelkaka med kolasås men finast var huvudrätten, sadel av hare och rådjur (som värden själv jagat ihop) med 3 goda svampsorter, getostsås och delikata ugnsrostade potatisar till. Penfolds Hyland passade fint till! Vi drack champagne både till fördrink och till 12-slaget. Alla var glada och trevliga och det blev många skratt.

Barnen satt för sig själva och det var behagligt. Sen roade de sig bra på egen hand - de 5 stora med TV-spel etc och Malin med medhavda filmer. Malin gick i däck vid 22.30 och sov sen fint på soffan. Barnen och männen skickade upp raketer med start strax efter 23 - jag kunde med Malin som ursäkt bli inne och iaktta från fönstret.

Vi började 2009 med lite kaffe och choklad innan det var dags att åka hemåt. Katarina stannade över och blir hemlevererad i eftermiddag.

Vi sov till strax efter 9 och det får man vara nöjd med.

Reflektion: Jag är lika glad varje gång jag möter det nya året utan att någon i sällskapet eller huset skadats av raketer. Är det egentligen vettigt att privatpersoner får skjuta iväg raketer? Är det inte också ett väldigt slöseri med pengar? Då tänker jag inte bara på kostnaden för raketerna, utan på förstörd egendom och personskador.

Kommentarer
Postat av: Nillan

Tjusigt! Som fransk desillusionerad intellektuell var jag betydligt dystrare. Ser fram emot inlägg från nyårsdagen - läste i Corren om vinterbadarna i Malmö. Utgår ifrån att du var där och tog ett uppfriskande dopp!;-)

2009-01-03 @ 16:18:02
Postat av: Ingrid

WOW, du är SÅÅÅ fin på bilden. Vilken underbar klänning. Skrev du var du hade köpt den...?? Jag vill verkligen ha en likadan. Det är svårt att hitta fina festkläder, för de finns inte i de vanliga butiker där jag brukar handla.

Våra tjejer gillar inte alls när det skjuts fyrverkeri i närheten av dem. Johan är mer nyfiken. Förr brukade vårt gäng aldrig ha egna fyrverkerier utan vi tittade på alla andra och skojade om att "däråt bor det några rika" och var så nöjda med vårt gratisnöje. Sedan ett par år har några i gänget börjat köpa fyrverkerier och det känns nästan som lite press på resten av oss att bidra lite. Dessutom är det en familj som har en dotter, 10 år, som är väldigt intresserad av detta med fyrverkerier och både i år och förra året har hon fått var med och tända hela tiden. Det irriterar mig som bara den (men jag har förstås för fridens skull inte sagt något), men jag förstår inte alls hur dessa föräldrar resonerar och det är så typiska att det är den enda familjen som inte varit med i sällskapet från början utan tillkommit. Om man är ca 10 vuxna och 12 barn framstår det för mig märkligt att man som förälder låter sitt barn (olagligt) tända fyrverkerier, när ingen annan gör det. Suck.

2009-01-06 @ 09:52:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0