Nillan och Kajsa på besök

I helgen fick vi fint besök från Linköping! Min kusin Nillan kom med Kajsa, 5 år.

Malin och Kajsa klättrar

Syftet med besöker var ju att se disneyprinsessorna på hal is, men också att umgås lite smidigare än när hela Nillans och min familj träffas - 10 personer. Jag gjorde samma resa till Linköping med bara Katarina vid denna tiden i fjol (och såg även då Disney on ice men utan prinsessfokus).

Malin hade längtat och längtat efter Kajsa och glädjen var stor när hon äntligen kom! Inte blev det sämre av ett gemensamt prinsessintresse och att Kajsa hade med sig tjusiga presenter - bl a prinsessbadskum (invigt idag!).

Prinsessbadskum...

Vi åt parma- och mozzarellafyllda kycklinglårfiléer (från en tidigare middagsfridsvecka) och (ofärdig) potatisgratäng. Lasse längatde efter Kajsa och ville ofta prata med henne!

Middag - Malin spexar och Kajsa pratar med sin ständigt längtande pappa hemma i Linköping

Fredagkvällen förflöt mycket bra och Nillan, Peter och jag kunde sitta ganska länge vid bordet och dricka vin innan barnen skulle läggas.

På lördagen var det dags för isshowen. Malins ganska sena kväll gjorde sig påmind (Kajsa hade listigt nog sovit på tåget) och Malin var inte lika tillmötesgående längre. Hon hackade en del på Kajsas skönsång och anmärkte på att hon inte delade med sig tillräckligt av sina pennor etc etc. På 4-5-åringars vis mätte de sig med varandra och särskilt Malin tjöt med jämna mellanrum. Isshowen var redan kl 11 och direkt efter fick vi god lunch hemma hos Mor och Far. Då kröp Malin upp i mitt knä och somnade. Hon sov sedan minst en timme medan vi drack kaffe så jag trodde nästan att hon skulle bli sjuk igen. Men hon spottade upp sig; inte minst när hon fick följa med Nillan och Kajsa och handla lördagsgodis.

På kvällen åt vi middag igen - Middagsfrids lammgryta och dadelkaka. Nillan gjorde kakan medan jag gjorde grytan. Vi skålade lite extra för Tina för det var hennes födelsedag. Nu är vi lika gamla igen, Tina!

Malin var trött men svårlagd och till slut gav jag upp och la mig med henne.

På söndagmorgonen tränade Katarina som vanligt 7.45-9.10 och skulle även få specialträning med sitt nya tävlingsprogram. Förra veckan pågick specialträningen till 10.20 så det kunde vara ett bra tillfälle för Kajsa och Nillan att se Katarina åka. Peter var snäll och skjutsade Kata dit, medan vi andra sov, så fick jag och Nillan på småungarna overaller för att komma till ishallen 9.20. Då kommer Katarina precis ut, färdigåkt! Hon hade fått specialträningen i stället för vanlig träning. Hon var jättetrött och hungrig och arg (kanske besviken för att vi inte kom i tid för att se henne åka).

Eftersom Malin och Kajsa redan var i overallerna lekte de ute ända tills det var dags att åka till Malmö C strax för klockan 11. De gungade och gick balansgång på lekplatsen och testade sen våra klätterträd och verkade ha riktigt roligt.

Det var jättetrevligt med besök! Katarina och Julia fick en chans att prata med Nillan också, och att leka med gulliga Kajsa - brukar annars inte hinnas med när deras respektive jämnåriga sysslingar är med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0