Kycklinggryta med blodapelsin, saffran, anis och kanel

Kryddig kycklinggryta med saffran, anis och kikärter (två middagar för 2 vuxna och 2 barn) med kokt broccoli och en klick yoghurt - från Middagsfrid

Kommentar
: Vi bytte kikärter mot cashewnötter.

  1. Skär 900 g kycklinglårfilé i munsbitar.
  2. Skiva 3-4 klyftor vitlök tunt och fräs den lätt på medelvärme med 2 msk olivolja och 2 tsk anis (behöver ej mortlas) tills vitlöken precis fått en aning färg.
  3. Slå på 7 dl blodapelsinjuice och 1 msk buljongpulver (eller 1 ½ msk konc kycklingfond). Koka upp. Tillsätt ½ tsk cayennepeppar, 1 pkt saffran och ½ tsk kanel.
  4. Vänd ner kycklingen, ett par bitar i taget i den sjudande såsen så att såsen inte slutar koka. Låt sjuda (småkoka) under lock ca 15 minuter.
  5. Koka 500 g fullkornsbulgur enligt anvisningar på paketet. Låt stå och svälla på eftervärme under lock medan du lagar färdigt kycklinggrytan.
  6. Skär 3 paprikor i små bitar eller strimlor. Låt dem koka med de sista 3-4 minuterna. Red av med 2 tsk Maizena utvispat i 2 msk kallt vatten om du vill.
  7. Koka upp ca 1 liter vatten. Använd gärna vattenkokare (det minskar elförbrukningen). Skala stjälkarna på 500 g broccoli med potatisskalare. Skär stammen i centimetertjocka skivor på snedden och bryt topparna i stora buketter. Sjud 2-3 minuter tills de mjuknat något. Slå upp i durkslag och låt ånga av.
  8. Skölj 2 burkar kikärter noga i kallt vatten. Vänd ner kikärterna i grytan. Låt allt bli varmt, dvs låt sjuda ett par min till. Servera gärna med en liten klick yoghurt ovanpå.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Tack för tips! Taget, vi kör på en variant av detta till kvällsmat idag.

2009-01-06 @ 10:16:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0