Kräftpasta med broccoli och sparris

Middagsfrid bjöd på middag idag - såhär såg några av ingredienserna ut:

Ingredienser till kräftpasta

Julia hjälpte entusiastiskt till med matlagningen.

Hjälpsam 15-åring - sådana växer inte på trän!

Julia assisterar också som fotograferingsrådgivare och vill att jag fotar utan blixt. Då ser maten godare ut, men bilden blir oskarp.

Här ligger maten på sitt fina fat!

Såhär nöjda var vi innan middagen!

Jag och Julia är nöjda med vår rätt - båda gillar vi sparris och broccoli.

Middagen uppskattades sådär... läs mer på inlägget Allt annat än middagsfrid. Jag tyckte att det var gott men att kräftstjärtarna ändå lite konserv. Jag delar ändå med mig av receptet.

Kräftstjärtspasta med broccoli och sparris (anpassad till 2 vuxna och 2 barn)

  1. Koka äggpasta för 4 personer, ca 300 g är lagom mängd för den här såsen. Använd en kastrull med en diameter som även rymmer 250 g grön sparris. När 3 minuter återstår av koktiden, lägger du ner broccoli och sparris, men gör först i ordning grönsakerna enligt punkt 2 och 3 nedan. Spara 1 dl av pastans kokvatten innan du häller av vattnet.
  2. Ansa 250 g broccoli, dvs skala stammen med en vass kniv eller potatisskalare. Skär broccolin i bitar och buketter. Skär av ca 4 cm nederst på den gröna sparrisen.
  3. Ansa och strimla 1 purjolök (ca 350 g) i ½ cm strimlor, men skölj först ordentligt mellan de yttre bladen. Skala och skiva 4 (små) vitlöksklyftor.
  4. Fräs purjolök och vitlök i ca 3 min i 1 msk olja/smör i en stor stekpanna/traktörpanna.
  5. Under tiden, ta fram en liten bunke och vispa ihop 1 dl vatten med 1 dl crème fraîche.
  6. Tillsätt 3 msk tomatpuré och crème fraîche-blandningen i pannan med lökhacket och rör runt. Tillsätt 1 dl av  pastans kokvatten. Det reder såsen lite, eftersom pastan givit ifrån sig lite stärkelse. Smaka av med ca 1 tsk salt och 2 krm mald svartpeppar.
  7. Vänd ner 2 burkar avrunna kräftstjärtar och låt dem bli varma.
  8. Lägg upp pastan och grönsakerna på ett stort djupt fat om du har. Fördela såsen ovanpå och ställ fram på bordet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0