Fotografiskt minne?

Malin är väldigt intresserad av siffror och bokstäver men hon har inte knäckt läskoden.

Men vi upptäckte något annat intressant häromkvällen när vi åt middag inne i vardagsrummet, och Malin började rabbla bokstäver. Julia frågade henne om hon kunde något på A, på B etc. Malin kunde ganska träffsäkert nämna något ord på varje bokstav. Plötsligt kände vi igen orden - de kom från hennes bordstablett med alfabetet som hon använder ibland i köket. Dock har hon inte haft den sedan innan jul. Hon kunde uppge i princip alla figurer som visades för respektive bokstav. Extra lustigt blev det med t ex U, där hon sa Uggla och Trosor. På bokstaven U på tabletten hänger visserligen ett par trosor på tork, men rätt ord skulle ju vara Underbyxor. På O sa hon Ost och Sån där som man skär osten med för hon kunde inte komma på Osthyvel.

Det ska bli intressant att se om det är något som håller i sig. Det är väl lite samma som att 4-5-åringar ofta är väldigt bra på memory.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Varning! Skryt om eget barn följer nedan!Isabel fick ett alfabetspussel i födelsedagspresent när hon fyllde 3 och det hjälpte henne jättebra. Hon börjar visa tecken på att knäcka läskoden.Fem Myror har förstås också hjälpt till.Vi försöker lära henne ljuda och det har funkat bra hittills.I somras lärde hon sig skriva sitt namn på datorns tangentbord och nu kan hon skriva det för hand också. Dock blir det ofta spegelvänt - undrar om det beror på att hon är vänsterhänt?

2009-01-18 @ 22:35:09
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Hej!

Johan var inte alls intresserad av bokstäver, så tidigt som våra tjejer. Faktum är att när vi flyttade hit var han 5 år och kunde bara något fåtal bokstäver. Många tror att tjejer lär sig tidigare, men det tror inte jag, för jag har många kompisar med killar som varit tidiga. Jag tror mer på att äldsta barn ofta är tidigare....

Nåväl, döm om min förvåning då Johan på ett år tagit ikapp allt tjejerna kunde och nu kan han såväl bokstäver som läsa och skriva (skryt: på engelska OCH svenska), på samma nivå som L & M i den åldern.

Jag tillskriver det hans helt fantastiska lärare :-) , och känner mig trygg på att han kommer klara sig bra.

Men man tröttnar verkligen aldrig på att följa barnens framsteg, just därför att nästan alla lär sig detsamma, men man vet bara aldrig när och hur.

2009-01-19 @ 10:20:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0