Cykling och lekplatsbesök

Det är inte utan att särskilt Malin börjar klättra på väggarna - förra gången hon var på dagis var den 12 december. Peter är beordrad övertid så jag är ensam med henne på dagarna. Peter är annars lite mer aktiv lekpappa när han är hemma, och cyklar, åker skridskor och går på lekplats med dem som vill. Jag fokuserar kanske mer på att byta lakan i sängarna, beta av tvätthögar etc.

Men idag tyckte jag att det var hög tid att jag fick se Malin cykla. 

Lite vingligt men sällan att hon faller

Det är Peter som har lärt henne att cykla, och det gick väldigt lätt efter att hon tränat på en springcykel (även kallad Runner) - som en vanlig liten cykel med sadel och styre men utan pedaler, avsedd att lära barnet att hålla balansen. Cykeln som hon har nu, ärvd från Moa, är lite stor till henne, så det går bra att cykla men svårt att starta och stoppa. Peter brukar ha rullor på när han är ute med henne så kan han serva utan att hans cykel är i vägen. Jag tog dock min egen cykel idag och det gick fint. Trots att bilden är mörk ser man hur nöjd Malin är!

Malin cyklar fint - lyder oftast instruktioner också.

Målet med turen var förstås lekplats - ganska få besökare, helt naturligt då det var -4 grader och en blek sol som lurade bakom gråa moln. Inte alls skönt faktiskt. Men den som är klädd i overall klagar inte.Det räckte inte heller med en lekplats utan Malin hade tre som önskemål. Det blev Djupadalsparken, Djupadalsskolan och Plantahagen.  Här visar Malin att hon kan gå "Alliansgång", eller balansgång som vi andra säger.

Malin håller balansen!

Vi var ute drygt en timme och nu är det skönt att vara inne i stugvärmen igen.

Kommentarer
Postat av: Marie

Oj vad duktig Malin är. Har ni inte det glashalt i Malmö? Här är cykling den sista aktiviteten man tänker på. Fanny har fått ärva Jacks skridskor som han aldrig använt och är väldigt sugen på att prova dem - men Jack har inga och är fortfarande febrig. Han tycker det vore extremt orättvist. Var kan man hitta beg skridsko stl 30-32 månne? Förr, på juratiden, när jag var barn då fanns skridskocentralen.

Våra övningar idag inskränker sig till en tur till Thuleslund (http://www.thuleslund.se) en möbel- och inredningsaffär mitt i den skånska myllan. Kom hem med en ryamatta. Ryamatta som varit det sunkigaste man kunde tänka sig köper man nu med berått mod. Den blir jättesnygg till nya lampan :-)

Annars läser vi din blogg med stor behållning. Fanny har kollat in alla bilder på Malin och inspirerade av Plymobil byggde hon och Jack en legokyrka i gårkväll. Själv fnissade jag hejdlöst åt Peters "Italla"-skärbräda. Ha det gott! /Marie

2009-01-04 @ 16:21:08
URL: http://www.celanos.se
Postat av: Lotta

Jag vet inte varför men jag är som du - fixar hemma snarare än går på lekplats - Rickard sköter det precis som Peter gör det hos er.Vi var på IKEA idag och köpte soffa! Leverans 14 januari - inte så hemskt länge.Vad duktig Malin är på alliansgång och cykling! Hoppas våra tjejer kan ha nytta av er springcykel till våren och komma ifatt :-) Ja Isabel i första hand då.Kram

2009-01-04 @ 20:21:37
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com/
Postat av: Katarina

Jag visste inte att Malin var så bra på att cykla(!)

och att hon orkar ändå till Djupadalsparkens lekplats. Men, man upptäcker skaer varje dag.Hehe(:

2009-01-05 @ 20:27:18
URL: http://nogg.se/katiich
Postat av: Ingrid

Vad duktig Malin är som redan kan cykla! Och ordet alliansgång är så bra att det borde kunna användas betydligt oftare.

2009-01-06 @ 10:18:28
Postat av: Ingrid

Oj, glömde ju skriva att jag såg att Katarina också startat blogg (i annat verktyg). Hon är så otroligt cool och skriver roligt och bra fast att hon "bara" är 11 år. Som jag sagt förut, medvetenheten är långt större i Malmö än i Dalby eller vår lilla värld i Århus :-) .

2009-01-06 @ 10:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0