Allt annat än middagsfrid

Idag hade jag och Julia lagat kräftpasta. Peter tyckte illa om grönsakerna - petade bort, Katarina tyckte illa om grönsakerna + kräftstjärtarna - petade bort, och Malin hoppade upp och ner från stolen, förde liv och fick till sist sitta ensam i stora rummet, under protest. Redan nu var det en ganska tryckt stämning runt bordet.

Någon föreslog ändå att vi skulle ta "Bäst och sämst" - något vi gör till och från till middagen: Var och en berättar om dagens bästa och sämsta stund och man försöker att undvika att gå till personangrepp. Helst ska vi inte heller säga "Bäst är att jag ska få gå och spela hockey/gå på LC etc". Malin började med att det bästa hade varit att åka skridskor och det sämsta var något om att pappa råkat riva henne på ryggen när de lekte framför tv:n. Julia tog sitt Bäst - minns inte ens riktigt vad det var men vi tappade snart tråden och snackade och pratade om något annat. Då skulle Kata ta sitt Bäst och medan hon pratade om sitt Bäst (hämtat ut en vunnen Build-a-Bear och fått en ny kjol) påminde Julia sig om att hon inte tagit Sämst och avbröt Kata som mumlade något typ "skit i det". Julia blev då jättearg och tyckte att vi skulle tillrättavisa Kata. Vi tyckte inte att det var så värst mycket fel av Kata eftersom Julia avbrutit - varpå Julia smällde bort tallrik och glas på diskbänken, rusade upp för trapporna och smällde i dörren. Då gav vi Kata chansen på Sämst - och det var att hennes Tamagotchi dött (för att hon glömt ta den ur skolväskan i fredags) - nu fick hon börja om från början och det gjorde sig Peter lustig över. Då var det Katas tur att smälla med porslinet i granitskivan och rusa upp på rummet, tjutandes.

Till slut pep Malin upp för att se det sista på Bollibompa och Peter berättade att hans Bäst var att han köpt 10 par strumpor. Mitt Bäst och Sämst kom aldrig upp till ytan. Svårt med det där att inte gå till personangepp eller att undvika att säga "när alla ni andra gått och lagt er".

Kommentarer
Postat av: Anonym

Lovely! Skönt att inte bara jag bor i ett dårhus! Hade jag inte varit så kvällstrött hade jag också röstat för "när alla ni andra gått och lagt er". Men då sitter jag redan upprätt (en nyutvecklad väl fungerande position) och sover i soffan med ett barn i knät. Annars har humöret efter "Week from Hell" pendlat lite upp coh ner. Just nu är jag ganska upp efter god hämtemat och lite väl mycket vin för att vara söndag.

2009-01-25 @ 19:26:33
Postat av: Lotta

Förlåt - men jag kan inte låta bli att skratta åt detta. Tänk om man kunnat vara en fluga på vägen så att säga.Skönt att höra att andra har sådana middagar också.Vi får första Middagsfrid imorgon! Spännande, hoppas det blir större succé.

2009-01-25 @ 19:35:38
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Tur att jag är ledig så att jag hinner läsa ikapp allt du skrivit, och då har du ändå haft gäster samtidigt också!

Jag skrattade nästan ihjäl mig åt ovanstående. Tack för att du bjuder oss andra på sanningen om ett äkta familjeliv. Låter som det skulle kunna hänt här också, fast här är ofta de hetsiga diskussionerna kring matbordet kopplade till vad vi äter och varför, samt hur det smakar (eller inte smakar rättare sagt).

Ojojojojoj vad ofta jag också tycker "när alla ni andra har gått och lagt er" är absolut bäst, MEN det vore kanske inte lika bra om de inte låg där i sina sängar och sov, de ska ju ändå finnas där för att det ska kännas riktigt bra :-) . Söta snusande, värmandes min säng till jag kommer, men små kommentarer i sömnen...

Tänk att tuffa Kata också njuter av Build a Bear! Det gör alla våra tre här också. Hur vann hon den?

Kram Ingrid

2009-01-26 @ 10:16:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0