80-talsyra

Vet inte om det är den stundande 40-årsdagen som inbjuder till nostalgi. Jag är i alla fall ivrigt påhejad av Marie C som snabbt hakar på och påminner mig om våra gamla rara kändisar, klädesdetaljer och företeelser. Hon skickade mig även en underbar länk efter att jag nämnt tv-minnen från 80-talet. Den vill jag inte undanhålla er andra (med risk för att ni rodnar):

Malena Ivarssons Fräcka Fredag

Men även Middagsfrids nyhetsbrev, som oftast innehåller ett förslag på en efterrätt (som inte ingår i leveransen), doftar 80-tal:

Efterrättstips. Päron Madeleine, låter det inte väldigt mycket 80-tal? Hur som helst var det väldigt gott och enkelt. Du behöver: 4 päron, helst ej alltför hårda, skal och saft av 1 citron (helst ekologisk), 4 msk strösocker och 20 g smör samt 2-3 dl vispgrädde som tillbehör. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skala och halvera päronen. Lägg i en ugnsform. 3. Droppa citronsaft över varje päron, häll överbliven saft i formen. Strö på citronskal och socker. Klicka över smöret. 4. Grädda 10-15 min och ös dem någon gång under tiden (det glömde jag men det blev bra ändå). Servera med vispad grädde!


Kommentarer
Postat av: Marie C

Det lät ju nästan nyttigt. Får provas! Kan bli en bra dessert efter en annan 80-talsklassiker Hawaii-Kassler.

2009-01-18 @ 16:23:37
Postat av: Lotta

Haha! Fräcka Fredag kommer man ihåg. Fast jag var ju ofantligt ung på 80-talet .. säkert knappt nyfödd ;-)

2009-01-18 @ 22:42:18
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0