Vilken dag!

Idag har det varit en ganska uttröttande dag!

Jag steg upp extra tidigt för att lämna in bilen 07.30 för byte av vindruta (jag fick ett stenskott i förra veckan som spräckte glaset en bit). Rutan var sedan innan repig och blästrad, så det var skönt att få den bytt. Just i morse hade det kommit en massa snö, så det att promenera från glasfirman på Lundavägen till jobbet kändes uteslutet. Istället hängde jag på cykeln, men tänkte att det var riktigt nära så jag brydde mig inte om ordentlig jacka eller hjälm.

När jag lämnade bilen erbjöd de sig att skjutsa mig till jobbet! Bussigt, va? Men eftersom jag hade med cykeln svarade jag glatt att jag likagärna cyklade. När jag steg ut visade det sig att det blåste hårt och snöade elakt. Snabbt var jag alldeles vit på kläderna och började bli blöt genom jeansen. På Frihamnsviadukten gjorde jag en rejäl vurpa och blev ännu blötare, men inte påkörd. Så redan kl 8 var det ganska jobbigt...

Kl 10 var det utvecklingssamtal med nya chefen. Han är ny som min chef men en gammal bekantskap så det var väldigt odramatiskt. Mest retsamt var att jag inte kunde hitta förra årets handlingsplan (med förra chefen). Det är ändå ganska påfrestande att sitta och prata koncentrerat och utnyttja tiden på bästa sätt, så kl 12 var jag ganska trött i huvudet. Vi kom fram till en del bra saker och jag är mycket nöjd med att ha bytt avdelning, känner att jag har mer att tillföra och respekteras på ett annat sätt än på marknadsavdelningen.

Sen åt jag lunch (god Avocadosoppa) i matsalen innan jag cyklade och hämtade bilen. På väg tillbaka gick jag till verkstan för att betala gårdagens service och klaga på att en blinker börjat uppföra sig konstigt - den blinkade hysteriskt. Men det var ett tecken på att en lampa gått sönder och den bytte de snällt, avgiftsfritt, trots att de fick montera av och på cykeln för att komma åt.

Så jobbade jag några timmar med ett hyfsat trist jobb åt mina tyska kollegor, innan det var dags att hämta ut bilen och sen hämta Malin hos min svärmor. Malin var på tvären men behövde nog mest äta. Hon tjöt innan hon kom i overallen men väl på plats i bilen hade vi en trevlig pratstund.

Jag kom hem 17.15 och Katarina som har balett på onsdagar behöver äta 17.30. Det blev hamburgare till barnen och överbliven kokoskyckling till mig själv.

Nu är det den lugna stunden (Bollibompa) och Peter tar körningarna till Katas balett. Just nu ringde min storebror för att se om jag kunde hjälpa honom med strumpinköp i Amsterdam. Såklart att jag ska hjälpa honom om det går... Det var skönt att höra hans röst, och få veta vad han har haft för sig på sistone. Han jobbade på en advokatbyrå med fastighetsfinansiering (i San Francisco) men blev av med jobbet nu i finanskrisens tecken. Men han verkade ganska nöjd och fördrev tiden med en del Pro Bono-jobb åt advokatbyrån, danskurs och pokerspel.

Nu kommer Malin och jag gissar att utbytet för Peters körningar blir att jag lägger Malin. Sen vill Julia se ett avsnitt Grey's Anatomy med mig. Jag tippar (hoppas) på tidig sänggång. I morgon är det LC.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jösses vilken dag! Jag är glad att höra att du hade ett bra utvecklingssamtal. Jag brukar bli av med papper, men just samtalspapper har jag alltid lyckats hålla reda på. Jag förbereder alltid mina samtal noga, både mitt eget och de jag ska ha med mina medarbetare. Tycker de är superviktiga och vill få max ut av diskssionerna och komma in rejält på djupet.

En chef hos oss sa en gång att om en medarbetare kom till ett utv-samtal hos honom och inte hade förberett sig, ställde han in samtalet. Egentligen ganska sunt, men ovanligt att vara så tuff.

2009-02-12 @ 19:03:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0