Vett och etikett

Uppförandenormer är väl ett ämne som inte kan bli omodernt?

Det finns så mycket idéer om vad man får och bör göra, men också ständiga påminnelser om bristande uppfostran eller nonchalans hos medmänniskorna, liksom egna tillkortakommanden. Visst märker man att man trampar någon på tårna ibland?

Men var finns hjälpen och råden, om inte på Internet?

Inför vårt bröllop 1992 köpte jag Magdalena Ribbings Festboken... hmmm, ser att den inte finns längre, troligen ersatt av den här. Boken gav tydliga råd om vad som förväntas av gäster, bordsherrar, vilken klädsel som gäller i olika sammanhang. Förutom att lyckas förmedla rätt information på våra bröllopsinbjudningar fick jag hjälp att utläsa koder på inbjudningar etc som kommit under åren; frågan är bara om avsändaren visste vad koderna stod för.

Nu finns Magdalena Ribbing på min nya favoritnyhetssajt, dn.se. Låt er inte förskräckas av hennes något antika uppenbarelese - här har ni en kvinna som vet allt om hur det går till 2009.

Ta t ex den här artikeln om hur man ska fördela kostnaden för gemensam present när givarna är en blandning av par och singlar, eller denna om barn på bröllop.

Magdalena Ribbing mjäkar inte utan uppmanar bestämt till rätt uppförande. Man kan se på mängden kommentarer till vissa inlägg att det är fler än jag som intresserar mig för sociala mönster. Dessutom är Magdalena Ribbing underhållande att läsa!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hur hinner du med allt??? Läsa, vara uppdaterad, jobba, elca, barn etc. Jag är full av beundran. Själv är jag också ett vett och etikett freak och tycker det är så kul, fast jag håller mig inte uppdaterad om vad som gäller nuförtiden. Kul med tips på nutida tankar. Tack!

Kram Ingrid

2009-02-14 @ 23:14:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0