Strumpor från Amsterdam

Ibland är jag extra glad att jag har en storebror som Mats. Ni tror kanske att det är när han tar hand om mig eller skyddar mig mot andras äldre syskon? Nä, så har vi faktiskt aldrig haft det.

Nuförtiden får Mats mig att känna mig väldigt kompetent, när han ringer mig och ber mig fixa saker. Särskilt intensivt var det inför vår resa till USA då jag såklart kunde ta med mig viktiga svenska varor till honom ( t ex Tepe tandborstar i vissa färger, och Resteröds kalsonger i gubbmodell).

Just nu är det strumpor från Amsterdam som gäller. Det gäller 8 par herrstrumpor i en särskild kvalitet (93% bomull, 6% polyamid och 1% lycra), och i pastellfärger som ljusgröna, ljuslila, orange. Mats har 46 i skor så det går inte an att handla på damavdelningen heller. Jag har kammat Internet efter motsvarande strumpor utan resultat, så det verkar som att det är varuhuset Bijendorf i Amsterdam som gäller.

Av någon anledning kan inte Mats ringa upp betalnumret till kundtjänst från USA. Jag tror att det är för att han ringer med Skype.

Jag lyckades iaf komma fram till kundtjänst, efter att först ha talat med Bröllopsservice. Jag fick försöka klicka på rätt val bland de holländska alternativen (hörde att "Pressa 1" var något med "oepettijder", att "2" var något med "mejdlemskarte" och "3" lät som annan information). Det var lång väntetid till val nr 3 (för blott 0,15 Euro/minut). Jag rabblade upp allt med strumpkvalitet, färger etc och skulle själv bli uppringd inom en timme. Den är snart till ända.

Nu har jag fått Mats kreditkortsuppgifter på tel (tack för att jag slipper lägga ut pengar).

Några problem kvarstår:
Varuhuset förmedlar inte via webshop och skickar inte heller paket utomlands. Mats har dock någon bekant som kan hämta paketet och posta det.
Troligen går det bra att betala med kreditkort, men hur ska Mats ersätta den som hämtar upp paketet och lägger ut för porto? Och kanske ge honom något för besväret? Jag föreslog att köpa ett presentkort på varuhuset.
Jag grämer mig att inte förfrågan kom innan Fanstastiska Franz-familgen åkte till Amsterdam i förra veckan. Kanske hade jag kunnat övertala Ingrid till inköpen.

Men går allt i lås vet jag att Mats kommer att tänka på snälla tankar om mig varje gång han tar på sig strumporna. Jag förvånas bara lite av att han nöjer sig med 8 par...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Och jag som tyckte att jag var snäll mot min bror när jag åkte till Lomma t/r enkom för att ta bort ett par oljeindränkta trasor (innan de självantände). Men å andra sidan har vi aldrig blivit inbjudna ens på kaffe hos min bror. Strumpor från Amsterdam kräver ju minst ett USA-besök.

2009-02-12 @ 17:51:45
Postat av: Ingrid

Exakt, det var ju märkligt att ni inte kunde kommit på detta två dagar tidigare typ!!! Vi sprang på stan i Amsterdam i tre dagar och kunde lätt handlat strumpor. Vi hade en halvfull bil som minst kunde rymt 1000 par strumpor.... Bad planning, tyvärr.

Ska ha detta i åtanke om vi ställer kosan ditåt igen.

2009-02-12 @ 18:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0