Söndagsaktiviteter

I helgen har det varit Nordiska Mästerskapen i Konståkning här i Malmö och Katarinas klubb arrangerade. Föräldrar och åkare blev ombedda att hjälpa till och jag anmälde mig (för längesen). I lite sista minuten fick jag besked om att infinna mig 9-20 lördag och 9-14 söndag. Nu hade jag hunnit få en annan rolig bokning med start 16 på lördagen så jag kortade ner åtagandet till 9-14 båda dagarna. Och uppgiften var isvård. Det tyckte jag nu heller inte var så spännande - det gäller att man snabbt ska ut på isen och laga den (stampa ner iskross där det blivit hack) innan ismaskinen kommer. Jag är inte riktigt trygg på isen (har inte minst curling med LC i färskt minne) och tycker inte heller att det är kul att kasta mig ut där med fullt med publik.

Så jag lyckades övertala Peter till isvården, åtminstone på lördagen.

Ett par dagar innan tävlingen blev Katarina tillfrågad om hon ville vara blomsterflicka. Det ville hon absolut, då detta innebär

* Närhet till konståkningskändisar
* Chans att synas på tv
* Få se konståkning på första parkett

Flickorna fick låna likadana klänningar och hårtofsar av klubben och arbetade i pass om tre flickor. Arbetsuppgiften är att samla in och överlämna blommor (och gosedjur) som publiken kastar ut till sina favoritåkare. Hon jobbade bägge dagarna och tyckte på det hela taget att det var kul, även om de fick arbeta mindre än hon hade trott. Idag fick hon lämna över blommor till en av de unga killarna. Hon var lite avundsjuk på de tjejer som fick samla in till Viktoria Helgesson, för alla de fick en kram av henne, megaidolen.

Victoria Helgesson

Bilden hämtad från tävlingens officiella hemsida.

Isvården, då? När Peter kom igår morse tyckte arbetsledaren att han faktiskt hellre kunde arbeta som dörrvakt och mota bort alla som inte hade giltigt passerkort. Peter tyckte att uppgiften var OK, men inte så rolig att han ville köra två dagar. Idag blev det min tur och det var OK. Dörren som jag vaktade ledde in till en foajé där de tävlande värmde upp. Det var riktigt roligt att se dem på nära håll. Viktoria Helgesson strålade som den isprinsessa hon är, även under uppvärmning. Hon är så stilig och har stil! Det var också kul att se kamratskapet mellan killar från de olika skandinaviska länderna.

Under tiden som uppdraget pågick hade Malin sin andra skridskoskolalektion. Hon tyckte att det var roligt men fick ont i fötterna. Katarina hade morgonträning som vanligt om söndagarna 8-9.15. Vi körde alla hem vid 13.

Under en stund tittade solen fram och jag kunde då vakta min dörr från utsidan med näsan mot solen. Härligt!


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Så roligt och spännande att vara med om ett sådant event! Jag tycker det är jättekul för barnen att uppleva lite sådana här saker. Alla kan ju inte bli stjärnor på riktigt och ibland blir bilden av det livet onyanserad, så att vara med vid sådana här tillfällen är ju toppen.

2009-02-11 @ 15:44:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0