Osso Bucco på kalkon

Nu var det allt ett tag sen jag recenserade Middagsfridsmat!

Idag var det veckans dubbelmiddag (som ska räcka till 2 middagar till 2 vuxna och 2 barn). Grytor är annars inte min starka sida, så jag blir lika glad varje gång jag provar! Det blev jättegott och gremolatan spred en underbar doft av vitlök, citron och persilja i köket...

Och idag finns det bilder!

Såhär såg ingredienserna ut:

Ingredienser till Osso Bucco

Närbild på kalkonköttet:

Ingelsta Kalkon rules!

Färdigt resultat:

Färdig Osso Bucco (som enl Peter betyder något med kött med ihåligt ben)

Smaken kan ni bara drömma om... eller prova själva för här kommer receptet!

Osso bucco på kalkon  med ris

  1. Sätt på 3 dl ris för 4 personer eller 6 dl för 8 personer.
  2. Hacka 3-4 gula lökar (400 g), 2-3 morötter (250 g) och 300 g rotselleri. Fräs grönsakerna i 2 msk smör/olja i 10 min i en stekpanna.
  3. Klipp bort nätet från en ca 800 g kalkonstek. Ta bort fettet längst upp om du vill ha en magrare rätt. Skär köttet i 2 cm stora tärningar.
  4. I en stor gryta, bryn kalkontärningarna i 2 msk smör på ganska stark värme tills de får färg runt om, ca 5 minuter. Tillsätt de stekta grönsakerna.
  5. Strö över ½ dl vetemjöl och rör om väl. Tillsätt 5 dl matlagningsvin, 5 dl vatten, 2 burkar hela tomater, 2 msk buljongpulver, 4 tsk torkad basilika, 2 lagerblad, 1½ tsk salt, 1½ krm svartpeppar och 6 strimlade soltorkade tomater (det går bra att klippa med sax).
  6. Koka upp, sänk värmen och låt grytan puttra i 15 minuter.
  7. Skiva under tiden 1 zucchini i 2 cm tjocka skivor. Skär dem sedan i kvartar. Gör i ordning gremolatan: Finhacka 50 g slätbladig persilja och blanda med rivet skal från 1 citron och 3-4 pressade vitlöksklyftor.
  8. Lägg zucchinibitarna i grytan och koka i ytterligare 3 minuter.
  9. När grytan är klar, strö över gremolatan och blanda varsamt. Servera med kokt ris!

Hoppsan, höll visst på att glömma det viktigaste... det är ju trots allt fredag!

Äntligen sänker dimman sig

Peter har "sålt in" Middagsfrid till en av kvinnorna på sin avdelning. Hon tog varjeveckas direkt. Första veckan (denna) har hon haft semester så Peter är nyfiken på vad hon tycker. Peter själv tycker att det är för mycket grönsaker men inser att det är bra för barnen!


Kommentarer
Postat av: Marie C

Testade Kalkon-Osso-Buccon idag. Nyss avnjuten.

God, riklig och sund - men nog är de tidsoptimister - att man skulle hinna allt det där medan riset kokade.

2009-02-22 @ 18:53:15
Postat av: Ingrid

Gott, gott, gott ser det ut. Jag har insett att jag älskar att prata mat och det får jag utlopp för här. I Milano pratade jag mest om nästa måltid hela tiden, ha ha.

2009-02-23 @ 09:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0