Lära nya saker

Ibland kastar jag ur mig klämkäcka saker som att "Bra, då lärde du dig något nytt idag! En ny sak varje dag - det är bra!" men det tycker jag verkligen också. Men många dagar är jag glad om jag bara är på samma nivå som dagen innan, och det finns knappast utrymme till att lära nytt.

Nu har jag kommit på ett bra sätt att ständigt förbättra min engelska! Jag skriver och läser ganska mycket på engelska i mitt jobb men tycker ibland att jag har ett ganska fattigt språk ändå - jag använder gärna samma trygga termer gång på gång. Nu är det ju meningen med mitt jobb; att kunna vara konsekvent och lite torftig. Men engelskan är ett fantastiskt språk med mängder av nyanser och synonymer.

Min nya grej, är att jag har bytt startsida i Internet Explorer på jobbet till Thesaurus. Jag fick tipset om den sajten när jag gick en engelskakurs på jobbet. Jag använder den som ett synonymlexikon och kollar upp ord där varje dag, men det finns mer! På startsidan finns Dagens ord - och det läser jag och försöker lära mig. Dessutom kan man kolla på gårdagens ord - repetition är lärandets moder? Sist men inte minst - när jag ätit lunch hade jag kunnat gå en promenad i industriområdet eller suttit en stund i soffan med kollegorna... men väljer att lösa ett korsord på sajten. Det kommer ett nytt korsord varje dag och än så länge spelar jag på regular level. Man kan spara ett ofärdigt korsord och göra färdigt en annan dag. Jag märker redan förbättringar och idag var första gången jag lyckades lösa ett helt korsord. Det tog två lunchpass (à 10 minuter).

Hjärngympa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0