Fiskmiddag - oväntad succé

Idag var det äntligen dags för en ny Middagsfridsvecka - nåja - maten kom ju igår men idag blev första matlagningsdagen. Huvudingrediensen var en stor bit sej-filé, och jag hade mina misstankar om att den inte skulle uppskattas. Jag är själv ingen van fisk-kock och det var också en anledning till att jag var skeptisk.

Man ser visst inte mycket av fisken! Men den finns där.

Trevligt nog fick jag fel och alla verkade tycka om den! Katarina petade bort squashen men annars gick det åt! Malin tyckte särskilt om räkorna - det var Smögenräkor, fast på burk från kyldisken.

Fiskfilé med dill, räkor och zucchini till 2 vuxna och 2 barn (räckte fint till oss fem)

Med kokt potatis och tomatsallad

  1. Sätt på potatis för fyra personer, ¾ - 1 kg.
  2. Skiva 300 g tomater tunt och lägg på ett vackert fat. (Om ni har, hacka upp 1-2 msk rödlök smått och fördela över tomaterna.) Ringla över 1½ msk olivolja. Fyll en vanlig sked med vinäger (gärna balsam-) och droppa en droppe på varje tomatskiva, ca ½ msk totalt. Salta, gärna med örtsalt ca 2 krm och strö över 1 krm svartpeppar.
  3. Hacka ½ dl dill.
  4. Skölj 500 g sejfilé och torka av den lite. Skär den i portionsbitar, 4-5 bitar per filé.
  5. Vispa ihop 3 msk vetemjöl, 2½ dl vatten och 1½ dl matlagningsgrädde i en större (kall) stekpanna. Tillsätt 1 msk buljongpulver (eller smula i 1 tärning) och 1 msk smör. Koka upp under omrörning tills såsen börjar tjockna ordentligt.
  6. Pressa i 1 msk citronsaft. Rör i den hackade dillen.
  7. Lägg i fisken och sätt på lock. Låt koka på svag värme i 4 minuter. Under tiden, skär du 1 zucchini i 3 delar. Skär dem sedan i pommes frites-stora strimlor. Lägg i zucchinin ovanpå fisken, lägg på lock och koka 2 min till. Fördela 170 g avrunna räkor överst och låt allt bli varmt, det tar drygt 1 minut till.
  8. Servera fisken garnerad med extra dillkvistar med nykokt potatis och tomatsallad.

Kommentar: Jag skippade vattnet + nästan allt mjölet i steg 5 men använde dubbla mängden grädde. Passar bättre till LCHF.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Det ser verkligen smaskigt ut. Det får jag nog prova en dag.



Vi skall ha hemmagjorda fiskpinnar på fredag. Gott det också.

2009-02-04 @ 11:50:58
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Låter jättegott!!! Ska vi absolut testa.

Tack för tipset!

2009-02-04 @ 18:48:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0