Den besynnerliga händelsen med hunden om natten

Jag behövde desperat en ny bok och gick in för att botanisera i hyllan bland böcker på vänt. Fann denna, kunde inte alls komma på var den kom ifrån! Såg tydligt att den var läst (hundöron), så jag hade inte köpt den ny i alla fall . Ikväll fick gåtan sin förklaring - det var Victoria som lånat ut den till mig. Jag hade redan frågat Aase som inte kände igen den, men gärna ville låna (har den med till fjällen nu) - annars hade jag trott på Bisonhäxan Marie. Vad hade jag gjort utan mina bokbytarvänner?

Väldigt intressant bok! Blev också mina improviserade Tre Minuter på kvällens LC-möte.

Autistisk pojke, mordgåta, livslögn

Jag snor texten från Adlibris:
Mark Haddon är mest känd i sitt hemland England för att ha skrivit ett antal barnböcker och tv-serier för barn. I år utkommer hans första roman för en äldre publik.

Den besynnerliga händelsen handlar om en pojke med Aspergers syndrom. Han kan alla världens länder och deras huvudstäder utantill, han kan dessutom alla primtal upp till 7057. Men det han inte förstår sig på är människor, och deras ibland tvetydiga känslor. Här berättar Christopher själv om hur han i sin idol Sherlock Holmes fotspår försöker ta reda på vem som har dödat grannfruns hund. Han har att brottas med inte bara sin egen oförståelse inför den kaotiska omvärlden utan också omvärldens oförmåga att förstå honom. Och i mordgåtan ligger lögner begravda som hotar omkullkasta hela hans tillvaro.

Jag känner igen en del av beteendena från min egen barndom, hos min förståndshandikappade bror, men han är förstås mycket mer gravt handikappad än  pojken i boken. Vissa beteenden känner jag igen hos kollegor på min nya avdelning. Vissa programmerare har en del autistiska drag.

Är du det minsta intresserad av autism/Asbergers, ska du besöka www.leftisright.se

Kommentarer
Postat av: Bisonhäxan

Hm - vissa introverta drag har jag noterat hos dina närmaste kollegor men autistiska - ja kanske.Jag såg härförleden ett artistprogram om Per Gessle där en av hans producenter (f ö boende i min hemkommun) skojade om att Gessle hade vuxendamp eftersom han bl a var tokig i att skriva listor. Lite sådär är dom nog dina kollegor (fast inte lika rika och inte lika många ferrarisar). En av dem är ju min makes "surrogatlillebror" (HIN) och han har ibland (oftast efter alkoholintag) visat besynnerliga sidor - men vem gör inte det. Ha en skön helg!

2009-02-13 @ 22:27:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0